ASKON'dan enflasyon değerlendirmesi

İhracat rakamlarını değerlendiren ASKON Konya Şube Başkanı Yıldırım, rakamların sevindirici olduğunu, daha iyi olması için yeni pazar arayışlarının devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Saniye BULDUK

Konya - Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, temmuz ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi.

Rakamların kendilerini memnun ettiklerini fakat daha fazlasını hedeflediklerini dile getiren Başkan Yıldırım, "Konya'nın Temmuz ayında ihracatı, yüzde 54,25 artışla 119 milyon 624 bin dolar olarak gerçekleşmiştir. 2017 yılı ilk yedi aylık ihracat rakamı toplam 883 milyon dolar olmuştur. 2017 yılı ilk yedi aylık rakamı, 2016 yılı ilk yedi aylık rakamına göre yüzde 15,4 artış göstermiştir. Rakamlar Konya olarak bizi mutlu etmiştir" ifadelerini kullandı.

2017'nin ilk çeyreğindeki rakamlardan sonra bu denli artış hepimizi umutlandırmıştır. Otomotiv yedek parça, makine, tarım makineleri, ayakkabı gibi lokomotif sektörleri olan şehrimiz, yeni pazarlarla daha iyi yerlere gelecektir. Şu an tek şiarımız mevcut pazarları artırmak olmalı. Biz ASKON Konya Şubesi olarak bu noktada ciddi çalışmalar yapmaktayız. İşadamlarımız ile birlikte ülke ziyaretleri yapıyor, ateşeler, ticaret STK'ları temsilcileri ile görüşmeler yapıyoruz. KSO, KTO ve diğer kardeş STK'lar ile yapılan çalışmalar netice verecek ve şehrimiz üretimde daha iyi yerlere gelecektir. Bunun neticesinde ihracat rakamları da grafiklerde zirveyi gösterecektir" diye konuştu.

Sanayicilere teşekkür eden Yıldırım, "Bugün bu rakamlarda emeği geçen, şehrimizi ve bizleri gururlandıran, Konya'nın yüzakı sanayicilerimize şahsım ve ASKON Konya Şubesi adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.