ASTAY, yenilenen Tema Park ihalesi için şartnameye bakacak

Şirket ihaleye en yüksek teklifi vermiş, TOKİ gelir payını az bulduğu için ihaleyi iptal etmişti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - TOKİ tarafından düznelenen eğlence ve doğa parkı ihalesine en yüksek teklifi veren ASTAY, yenilenen ihaleye başvuru için kararını ihale şartnamesini gördükten sonra verecek.

Tema Park ihalesine en yüksek teklifi 84,7 milyon YTL ile ASTAY vermiş, ancak TOKİ gelir payını az bulduğu için ihaleyi iptal etmişti.

Bunun üzerine bugün yazılı bir açıklama yapan ASTAY Gayrimenkul İnşaat Yatırım ve Turizm A.Ş Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Öztürk, şartname ya da başka bir belgede muhammen bedel tespit edildiğinin belirtilmediğini bildirdi. Öztürk, şunları kaydetti:

"TOKİ'nin söz konusu ihalesi, önceden duyurulmuş kurallara göre yapılmış, şeffaf, kamuoyu bilgisine açık ve rekabetin gerçekleştiği bir ihale olarak kayıtlara girmiştir.

İhalenin iptali ise TOKİ'nin elinde olan yetkiye dayanarak aldığı bir karardır. İhale iptal kararı ile ilgili olarak yapılan açıklamada, belirtilen gelir payının yetersiz bulunması idarenin takdiridir. Ancak ne ihale şartnamesinde ne de bizlerle paylaşılan hiçbir belgede muhammen bedel tespit olunduğu belirtilmemiştir.

Geçen ihalenin amacı şartnamede de kaydedildiği üzere İstanbul'a dünya ölçeğinde bir doğa ve eğlence parkı kazandırmaktır. Bu, kamusal yarar olarak kanaatimize göre çok önemlidir. Yeniden açılacağı duyurulan ihaleye girme konusundaki kararımızı, o günün şartlarına göre  ihale şartnamesini gördükten sonra vermeyi düşünüyoruz."