Avea: Port taleplerini her zaman karşıladık

Avea, Turkcell'in port talebini karşılamadığı yönündeki Turkcell açıklamasının gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Avea İletişim Hizmetleri A.Ş, tüm operatörlerin istediği port taleplerini her zaman ivedilikle karşıladığını, bundan sonra da karşılamaya devam edeceğini bildirdi.

Avea'dan yapılan yazılı açıklamada, Turkcell tarafından bugün kamuoyuna yapılan "şirketimizden istenilen port talepleri" konusundaki açıklamaların "gerçeği yansıtmadığı" savunuldu.

Avea'nın, tüm operatörlerden gelen port taleplerini her zaman ivedilikle karşıladığı, bundan sonra da karşılamaya devam edeceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu doğrultuda Turkcell'in 4 Mart 2009 tarihinde şirketimizden talep ettiği 79 adet portun tümü hızla hazır hale getirilmiş ve bu durum gerek Turkcell'e gerekse Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) yazılı olarak bildirilmiştir.

Turkcell yetkililerinin talebin acil olmadığını belirtmeleri üzerine, söz konusu portların bağlanması ile ilgili olarak haber beklendiği Turkcell'e resmi bir yazı ile bildirilmiştir. Söz konusu bildirimin ardından Turkcell'den sözlü ya da yazılı hiçbir cevap alınmamıştır. Bununla birlikte Turkcell'den talep ettiğimiz ve karşılanmayan portlarla ilgili hukuki süreç başlamıştır ve sonuçları, dava tamamlandığında kamuoyunun bilgisine sunulacaktır."