Aviva Sigorta'dan hisse senedi ihracı başvurusu

Şirket, 25 milyon YTL'lik hisse senedi ihracı için SPK'ya başvurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Aviva Sigorta A.Ş, 25 milyon YTL'lik bedelli hisse senedi ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu. 

SPK'nın haftalık bültenine göre, geçen hafta kurul kaydına alınan menkul kıymet ihracı bulunmazken, Aviva Sigorta yanında Yorüs Yenice Orman Ürünleri San. AŞ. 750 bin YTL tutarında bedelli hisse senedi ihracı, Tropikal Bahçe ve Evcil Hayvan Ürünleri Tic. Ve San. AŞ 2 milyon YTL tutarındaki hisse senedinin halka arz için SPK'dan izin istedi. 

SPK'nın bülteninde yer alan özel durum açıklamalarına göre, Raks Elektrikli Ev Aletleri San. ve Tic. A.Ş ile Raks Elektronik San. ve Tic. AŞ hakkında İzmir 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 3 Mayıs 2007'de verdiği iflas kararı doğrultusunda İzmir 11. İcra (İflas) Müdürlüğü tarafından yürütülen iflas çalışmaları kapsamında, söz konusu şirketlerin iflas kararı kesinleşti. 

Bültende, hisse senetleri İMKB'de işlem görmeyen, Bidaş Gıda San. ve Tic. AŞ için Bursa 21. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından verilen iflas kararı da yer aldı. 

 

8 ayda 20,2 milyar YTL'lik menkul kıymet kayda girdi

Bültende yer alan verilere göre, bu yılbaşından 1 Ağustos gününe kadar toplam 20 milyar 257,2 milyon YTL tutarında menkul kıymet ihracı kayda alındı. 

Kayda alınan menkul kıymetlerin 5 milyar 546,9 milyon YTL'sini hisse senedi, 3 milyar 435,3 milyon YTL'sini yatırım fonu katılma belgeleri, 11 milyar 205 milyon YTL'sini emeklilik yatırım fon payları, 70 milyon YTL'sini ise tahviller oluşturdu.