AVM'lerden kiraya döviz ayarı

Armada ile Panora Alışveriş Merkezi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk lirası kullanılması yönündeki çağrısına destek vermek amacıyla kira sözleşmelerini Türk lirasına dönüştürme kararı aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Armada Alışveriş Merkezi ile Panora Alışveriş Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk lirası kullanılması yönündeki çağrısına destek vermek amacıyla kira sözleşmelerini Türk lirasına dönüştürme kararı aldı.

Söğütözü İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Panora AVM'nin ortaklarından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın AVM kiralarının döviz yerine Türk lirası ile yapılması çağrısına kayıtsız kalmadıklarını ifade etti. Hisarcıklıoğlu, "Dövizdeki hareketliliğe karşı her zaman kiracılarının yanında olmayı ilke olarak benimseyen Armada Alışveriş Merkezi yatırımcısı olarak dolar ve avro bazında yapılmış kira sözleşmeleri isteyen kiracılarımız için Türk lirasına çevrilecektir. Ortak alanda ise Perakende Yönetmeliği'ne uygun olarak Türk lirasında faturalandırma yapılmaktadır." ifadelerine yer verdi.

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığından yapılan açıklamada ise şirketin iş ortağı olarak gördüğü Panora AVM bünyesinde faaliyet gösteren perakende işletmeleri ile yatırımcılarının menfaatlerini ortak noktada buluşturma çabası içinde olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"2009 yılı ocak ayından beri süregelen tavan kur uygulamasına rağmen, son dönemde döviz kurlarında meydana gelen yukarı yönlü sert hareketlilik sebebiyle dileyen iş ortaklarımızla döviz bazlı kira sözleşmelerini Türk lirası bazlı olarak düzenleme uygulamasına geçileceğini bildiririz."

Bu konularda ilginizi çekebilir