Avrupa Holding, Ergoisviçre'de kalan hisseyi de satıyor

Şirket, yüzde 25'lik hissesinin devri konusunda Ergo'yla anlaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Avrupa Holding ve ERGO'nun uluslararası faaliyetlerini yürüten Ergo Internatıonal AG tarafından yapılan ortak açıklamada ERGOİSVİÇRE Sigortanın tüm hisselerinin devredilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı ve resmi onay sürecinin başlatıldığı duyurdu.

Yazılı açıklamada, "2006 yılında İsviçre Sigorta hisselerinin yüzde 75'ini Almanya'nın en büyük sigorta gruplarından ERGO'ya satan Avrupa Holding, hisselerin geri kalan yüzde 25'lik kısmının devri konusunda ERGO ile anlaşmaya vardı.

Balcı Ailesi hisse devrinin tamamlanmasının ardından görevi yeni yönetime devredecek. Köklü sigortacılık geleneğiyle sektöre damgasını vuran Balcı ailesi Avrupa Holding'e ait hisselerin ERGO'ya devrinin ardından turizm ve gayrimenkul alanındaki yatırımlarına yoğunlaşmayı hedefliyor" denildi.

ERGO ile iki yıl içersinde mükemmel bir sinerji oluşturarak şirketleri daha ileriye taşıdıklarını belirten ERGOİSVİÇRE Sigorta Genel Müdürü Murat Balcı, attıkları bu adımın, gerek bir çok sektörde faaliyet gösteren Avrupa Holdingin, gerekse ERGO Sigorta Grubunun kendi içlerindeki farklı uzun vadeli büyüme ve yatırım stratejilerinin bir sonucu olduğunu ifade etti.