AYMOD 5 Nisan'da kapılarını açacak

TASD Başkanı Gürsoy, "Bu yıl hem yurt dışından hem de yurt içinden rekor katılım talebi var. Rusya ile ilişkilerimizin normalleşmesi bunda büyük pay sahibi" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AYMOD Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı, 5-8 Nisan'da İstanbul CNR Fuar Merkezi'nde düzenlenecek.

Ekonomi Bakanlığı himayesinde, Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) desteğiyle gerçekleştirilecek 57. AYMOD Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı, küresel ayakkabı sektörünü İstanbul'da ağırlayacak.

TASD Başkanı Süleyman Gürsoy, fuara ilişkin değerlendirmesinde, AYMOD’un Türk ayakkabı sektörünün küresel vitrini olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu yıl hem yurt dışından hem de yurt içinden rekor katılım talebi var. Bu yıl özellikle Rusya’dan yoğun bir talep var. Rusya ile ilişkilerimizin normalleşmesi bunda büyük pay sahibi. Sektör olarak ülkemize ne kadar döviz girdisi sağlayabilirsek, görevimizi o kadar layığıyla yerine getirmiş oluruz. Yaklaşık 2 bin yabancı katılımcının 5 Nisan’da açılışını yapacağımız fuarımızda olmasını bekliyoruz. Bu 2 bin kişinin büyük bir bölümünü alım heyetleri oluşturuyor. 500’e yakın satın alma heyetinin ulaşım ve konaklama masraflarını karşılayarak fuarımıza getiriyoruz. Derneğimizin yaptığı çalışmalar ve üyelerimizin desteği ile uluslararası dev zincirlerin satın alma müdürleri misafirimiz olacak."

Ayakkabı sektörünün 2016’da 708 milyon 43 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini, bu rakamın bu yıl 1 milyar dolar seviyesine yaklaştırılması gerektiğini vurgulayan Gürsoy, ayakkabı sektörünün e-ticaret yatırımlarına daha fazla ağırlık vermesi gerektiğini de belirtti.