Bakan Işık dolandırıcılara karşı uyardı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, KOSGEB'in adını kullanarak vatandaşı dolandıranlara karşı uyarıda bulundu. Işık, "KOSGEB desteklerinden yararlanmak isteyenlerin başvuru ve işlemler için aracılara ihtiyacı y

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteklerinden yararlanmak isteyenlerin başvuru ve işlemler için aracılara ihtiyacı olmadığını vurgulayarak, "Vatandaşlarımız, destekler için kendilerine yardımcı olacağını söyleyen, KOSGEB'in adını kullanan ve bunun için ücret talep eden dolandırıcılara inanmasın" dedi.  

Bakan Işık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada özellikle son zamanlarda KOSGEB'in adı kullanılarak, vatandaşlardan çeşitli yollarla ücret talep edildiğine yönelik kendilerine ihbarlar geldiğini söyledi.  

KOSGEB destek ve eğitimlerinin ücretsiz olduğuna dikkati çeken Işık, Başkanlığın desteklerinden yararlanmak isteyenlerin başvuru ve işlemler için aracılara ihtiyacı olmadığını ifade etti.  

Girişimcilerin umutlarını fırsata çevirmek isteyen dolandırıcıların, kişilere gerek cep telefonlarından arayarak gerekse de SMS yoluyla ulaştığını aktaran Işık, şunları kaydetti:  

"Bu dolandırıcılar, KOSGEB desteklerinden faydalanabilmeleri için ücret talep ederek, aracı olacaklarını olacaklarını ve bir tür iş takibi ve danışmanlık yaptıklarını söyleyerek, ya da 'KOSGEB Derneği' gibi isimler kullanarak kamu imajı veriyorlar. Hibe ve faizsiz desteklerden faydalanmak isteyen KOBİ ve yeni girişimciler, bu fırsatçıların talep ettikleri ücretleri kayıt dışı yollarla kendilerine verebiliyorlar. Buradan bir kez daha uyarıyorum. Vatandaşlarımız, destekler için kendilerine yardımcı olacağını söyleyen, KOSGEB'in adını kullanan ve bunun için ücret talep eden dolandırıcılara inanmasın."  

"İl müdürlükleri ile irtibata geçmek yeterli" 

KOSGEB'in bu tür istismarların önüne geçebilmek için sürekli bilgilendirme çalışmaları yürüttüğünü ve internet sitesinden duyurular yaptığını belirten Işık, bunun için kamu spotlarının da hazırlandığını bildirdi.  

Bakan Işık, girişimcilerin KOSGEB desteklerinden aracısız ve ücretsiz faydalanabileceklerinin altını çizerek, "Desteklerden faydalanmak isteyenlerin, illerinde bulunan KOSGEB müdürlükleri ile irtibata geçmeleri yeterli. Vatandaşlarımız, kendilerini bu yolla dolandırmak isteyenler hakkında da mutlaka savcılıklara suç duyurusunda bulunmalı" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir