Bakanlık onayı olmadan 'tanıtım grubu' kurmak yok

Sektörel tanıtım grupları Ekonomi Bakanlığı onayıyla kurulacak, tüm mali ve idari tüm faaliyet, çalışma hesap ve işlemleri Bakanlığın denetimine tabi olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sektörel tanıtım gruplarının kurulması için Ekonomi Bakanlığı'nın onayı gerekecek. Ekonomi Bakanlığı'nın "Sektörel Tanıtım Gruplarının Kuruluşu ve Faaliyetlerine İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, önceden Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın onayı ile kurulan tanıtım grupları, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin görüşü (TİM) ve Ekonomi Bakanlığı'nın onayı ile kurulacak. İkiden fazla birliğin bulunduğu sektörlerde, birliklerin yarıdan fazlasının genel kurullarının bu yönde alacağı karar tanıtım grubunun kurulması için yeterli olacak. Ancak, bir sektör veya ürünle ilgili grup kurulabilmesi için söz konusu sektör veya ürünün son iki takvim yılı itibariyle yıllık ortalama ek nispi ödeme kesintilerinin hesap edilen toplam tutarı 1 milyon liradan az olamayacak.

Tüm faaliyetler denetlenecek

Yapılan değişiklikle sektörel tanıtım gruplarının idari ve mali tüm faaliyet, çalışma, hesap ve işlemleri Bakanlığın idari ve mali denetimine tabi olacak. Denetimler, Denetim Hizmetleri Başkanlığı'nca iki yılda bir yapılacak. Gerekli görülen hallerde Bakanlıkça ayrıca denetim yaptırılabilecek. Yeni tebliğde, grubun sekreterya hizmetlerinin sektörde tek birlik olması halinde genel sekreterlik, birden fazla birlik olması halinde sektör kurulunun sekreteryasını yürüten genel sekreterlik tarafından sürdürülmesi hükmü korunurken, buna ek olarak sektör kurulunun teklifi, TİM'in uygun görüşü ve Bakanlık onayıyla aynı sektörde olmak kaydıyla başka bir genel sekreterliğinde sekreterya hizmetleri için görevlendirilebileceği ifade edildi.

Bu arada, Ekonomi Bakanlığı'nın Disiplin Amirleri Yönetmeliği de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikte, Ekonomi Bakanlığı'nda görevli personelin disiplin ve üst disiplin amirleri belirlenirken, geçici olarak asli görev yerinin dışında görevlendirilen personelin disiplin amirinin, geçici olarak çalıştığı birimdeki disiplin amirleri olması hükme bağlandı.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir