BALKANTÜRKSİAD 11. Ekonomi Zirvesi'ni Slovenya'da yapacak

Sırbistan'da yaptıkları 10. Ekonomi Zirvesi ile bunu taçlandırdıklarını söyleyen Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Onur, 11. Ekonomi Zirvesi'ni Slovenya'da yapacaklarının açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (BALKANTÜRKSİAD) 13. Sinerji Toplantısı ve geleneksel iftar programının açılış konuşmasını yapan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur, "İstikrar ve denge iş dünyasının can suyudur. Hepimizin her zamankinden daha çok güven ve istikrara ihtiyacı olduğu bir gerçektir" dedi. İlkleri yapmaya ve bu yolda örnek olmaya devam edeceğini söyleyen Onur, Bursa gündeminde önemli yer bulan Balkan Ticaret Fuarı'na da değindi. Onur, 12 Balkan ülkesinden firmaları, belediyeleri, ilgili kamu kurumlarını Bursa'da buluşturarak önemli iş görüşmelerine ev sahipliği yaptıklarının altını çizdi. Sırbistan'da yaptıkları 10. Ekonomi Zirvesi ile bunu taçlandırdıklarını söyleyen Onur, 11. Ekonomi Zirvesi'ni Slovenya'da yapacaklarının açıkladı.

 
İstikrara ihtiyaç var

Geçtiğimiz haftalarda geride bıraktığımız seçimlere de değinen Onur, "Ekonomide şimdiki konjonktürde; hepimizin her zamankinden daha çok güven ve istikrara ihtiyacı olduğu bir gerçektir" değerlendirmesini yaptı. Konuşmaların ardından gecenin onur konuğu ünlü tasavvuf yazarı Cemalnur Sargut konuklara hitap etti. BALKANTÜRKSİAD'a yeni üye olan 30 kişiye de üyelik sertifikaları takdim edildi.