Bankaların kredilere ayıracağı karşılıklara düzenleme

Genel karşılık oranları, birinci grupta izlenen nakdi ve gayrinakdi transit ticarete, ihracat sayılan satış ve teslimlere ve döviz kazandırıcı hizmet ve faaliyetlere yönelik olarak kullandırılan krediler için yüzde sıfır olarak uygulanabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), "Bankalarca Kredilerin ve Diğer Alacakların Niteliklerinin Belirlenmesi ve Bunlar İçin Ayrılacak Karşılıklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.  

Buna göre, bankalar, genel karşılık oranlarını, birinci grupta izlenen nakdi ve gayrinakdi transit ticarete, ihracat sayılan satış ve teslimlere ve döviz kazandırıcı hizmet ve faaliyetlere yönelik olarak kullandırılan krediler için yüzde sıfır olarak uygulayabilecek.  

Değişiklikle, bankaların kredilerine ve diğer alacaklarına ilişkin sınıflandırarak takip ettiği ikinci grup teminatlarına ticari alacak sigortası poliçeleri ve Hazine Müsteşarlığının desteğini haiz olmayan Kredi Garanti Fonu kefaletleri eklendi.  

Öte yandan, bankalarca denizcilik sektöründe kullanılmak üzere kullandırılan krediler ve diğer alacaklar hakkında uygulanacak hükümlerin son tarihi 31 Aralık 2015 tarihine kadar uzatıldı.  

Yönetmeliğin denizcilik sektörüne ilişkin maddesi 1 Ocak 2015 tarihinden geçerli olmak üzere bugün, diğer maddeleri ise bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir