Başarı öyküsünü iş dünyasına anlatacak

Bakiye Duran, HumanGroup ile olağanüstü başarı öyküsünü iş dünyası ile paylaşacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'nin ilk ultra maratoncusu Bakiye Duran 13 Şubat'ta, 19. İnsan Kaynakları Zirvesi'nde iş dünyasına "Ultra maratona hazır mısın?" diyecek. HumanGroup oturumunda sahne alacak olan Duran, Samsun'un küçük bir köyünde başlayıp, dünyanın en ücra ülkelerine uzanan inanılmaz yaşam öyküsü ile insan kaynakları profesyonellerine ilham verecek.

Samsun'un küçük bir köyünden çıkarak dünya çapında bir sporcu olan, Türkiye'nin ilk ultra maratoncusu Bakiye Duran, 13 Şubat'ta İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak 19. İnsan Kaynakları Zirvesi'nde, HumanGroup oturumunda konuşma yapacak.

Duran; ezber bozan sıra dışı liderlik, her türlü koşulda sürdürülebilir başarı ve "önce kendini sonra işini yönet" mottosuyla elde ettiği olağanüstü başarı öyküsünü iş dünyası ile paylaşacak.    

HumanGroup Genel Müdürü Gaye Özcan, Türkiye'nin ultra maratonda bir dünya markası olan, tecrübeleri ile iş dünyasına ilham verici konuşmalar yapan Bakiye Duran'ı insan kaynakları profesyonelleri ile bir araya getirecek olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını söylüyor:

"Bakiye Duran'ı başarıya götüren 'liderlik, fark yaratma, içsel motivasyon, hedefe koyma, kendini ve işini iyi yönetme' gibi özelliklere bugün iş dünyası hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyuyor. Duran yapacağı konuşma ile bireyler ile şirketleri başarıya götüren yetkinliklerin birbirine ne kadar benzediğini ve 'iyi yönetim'in şirketleri nasıl dayanıklı hale getirip bir nevi 'ultra maraton' koşturabileceğini aktaracak."

"Okuyabilmek için" koşmaya başladı

İnsan Kaynakları Zirvesi'nde konuşma yapacak olan Bakiye Duran, 8 çocuklu, yoksul bir çiftçi ailenin kızı… Duran, koşu kariyerine "okula gidebilmek" için komşu köye koşarak başlıyor. Köyünün okuyabilen ilk kız çocuğu oluyor. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nde Fen Bilimleri Öğretmenliği ve Marmara Üniversitesi'nde Kimya Öğretmenliği okuyor. Mardin ve İstanbul'da çeşitli okullarda kimya ve beden eğitimi öğretmenliği yapıyor. Öğrencilik yıllarında farklı sporlarla ilgileniyor, atletizmde pist, kros ve yol yarışlarına katılıp sayısız dereceler yapıyor. Görev yaptığı okullarda yüzlerce kız ve erkek öğrenciye sporu sevdiriyor, yetenekleri keşfedip şampiyonlar yetiştiriyor.

Kendisinin ve Türkiye'nin katıldığı ilk resmi ultra maraton yarışında (Hollanda, 2000) 100 km koşuyor ve Avrupa 3'üncüsü oluyor. 2003'te, İtalya'da 100 km koşuyor, Dünya üçüncüsü oluyor. 2003'te İsviçre'de Bern Alpleri'ndeki 110 km'lik dağ maratonunda, parkur rekoru kırarak 1'incilik elde ediyor.

Türkiye'de Dünyanın farklı ülkelerinde, 80'den fazla yarı ve tam maraton, 15'in üzerinde ultra maraton koşuyor, macera yarışlarında yer alıyor. Ultra maratonlara günde 6-8 saat, haftada 450-500 km koşarak hazırlanıyor. Dünyadaki en iyi 5 kadın ultra maratoncu arasında yer alıyor.

"Ultra maratonun yalnız ve cesur kızı"

Uluslararası Ultra Maraton Birliği'nin eski Başkanı Malcolm Campbell kariyeri boyunca Türkiye adına yarışmalara yalnız başına katılan Bakiye Duran'ı "Ultra Maratonun Yalnız ve Cesur Kızı" olarak tanımlıyor.

Son 5 yıldır deneyimlerini iş dünyası ve öğrencilerle de paylaşan Duran, liderlik, motivasyon, takım çalışması, strateji, kriz yönetimi, iyi yönetim, performans, hedef koyma vb konularda ilham ve heyecan verici konuşmalar yapıyor. Duran'ın 2010'da yazdığı "Cesaret Yalnızdır" isimli otobiyografik kitabı, kitapçılarda "iş dünyası kitaplarının raflarında" satılıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir