BASF'tan, 'çalışan fikriyle' 50 milyon euro tasarruf

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - 2012 yılında dünya genelinde yaklaşık 20.000 fikir hayata geçirildi.
Toplamda 4.2 milyon Avro'nun üzerinde ikramiye verildi.
Tek seferde verilen en yüksek ikramiye: üç çalışana 170 bin Avro
Dünyanın lider kimya şirketi BASF ve çalışanlarının başarı formülünün temelinde, 'iyi şeyleri daha da iyi bir hale getirmek' prensibi yatıyor. BASF, 2012 yılında dünya çapındaki çalışanlarından gelen, verimliliğe yönelik yaklaşık 20.000 öneriyi uygulamaya koyarak, 50 milyon Avro'nun üzerinde tasarruf sağladı.
 
Öneri sahiplerinin yaratıcı ruhunun ve yenilikçi gücünün, toplamda 4,2 milyon Avro'nun üzerinde olan ikramiyelerle ödüllendirildiğini belirten BASF SE Yönetim Kurulu Üyesi Margret Suckale, "Başarılı fikir yönetimi, rekabet gücümüzü arttırıyor ve iş süreçlerimizi geliştiriyor. Hayata geçirilen öneriler, iş güvenliğinin desteklenmesine, sağlık ve çevrenin korunmasına önemli katkı sağlıyor. Bu başarılar çalışanlarımıza ait. Şirkete olan bağlılıklarından dolayı kendilerine en içten teşekkürlerimizi iletiyoruz" dedi.
 
2012 yılında BASF SE'nin, Ludwigshafen'de bulunan üretim tesisindeki uygulamaya konulan 7.000 çalışan önerisiyle, yaklaşık olarak 30 milyon Avro'luk bir tasarruf sağlandı. Solvent üretim birimi çalışanlarından August Sadowski, Udo Storck ve Willi Haag, tesisin, yüksek hava sıcaklıklarında bile tam üretim kapasitesi ile çalışabilmesi için hava soğutucusunun yeniden inşa edilmesine yönelik bir öneride bulundular. Bu öneri, BASF'ye yılda 2,5 milyon Avro'nun üzerinde katkı sağlıyor. Yetersiz soğutma ve yoğuşma seviyeleri nedeniyle daha önceden tam üretim kapasitesi ile çalışamayan solvent üretim birimleri, artık yaz aylarındaki yüksek talebi karşılayabiliyor.Söz konusu üç çalışan, toplamda 170.000 Avro'ya yakın rekor bir ikramiyenin sahibi oldu.
 
Fikir yönetimi, BASF'nin inovasyon kültürünün ayrılmaz bir parçası olarak öne çıkıyor. 2012 yılında,BASF çalışanları tarafından verimliliğe yönelik yaklaşık 38.000 yeni öneri sunuldu.