BDDK başkanlığı için Yülek'in ismi öne çıkıyor

Bir süredir boş olan BDDK başkanlığına Prof. Dr. Murat Yülek’in geleceği iddiası güçlendi. Önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu’ndan çıkacak 3’lü kararname ile atamanın yapılması bekleniyor..

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bir süredir boş olan BDDK başkanlığına Prof. Dr. Murat Yülek’in gelmesi bekleniyor. Bu iddia bankacılık kulislerinde iyice ağırlık kazanmış durumda. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanlığı Mukim Öztekin'in sağlık rahatsızlığı nedeniyle Kasım 2014'ten bu yana boş.

Kasım 2014’ten bu yana 2. Başkan Mutalip Ünal’ın vekalet ettiği BDDK Başkanı’nın kim olacağı konusunda daha önce kamuoyuna çok sayıda isim yansımıştı. 17 Aralık 2014’te TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyesi olarak da atanan Yülek’in adının başkanlık için kesinleştiği, önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu’ndan çıkacak 3’lü kararname ile atamasının yapılmasının beklendiği belirtiliyor.

Georgetown Üniversitesi’nde ders veren, Yale ve Bilkent Üniversitelerinde öğretim asistanı olarak görev yapan Murat Yülek aynı dönemde, Yale Üniversitesi Nobel ödüllü iktisat profesörü Robert Shiller’in Macromarkets adlı kitap çalışmasında araştırma asistan olarak çalıştı. IMF'de çalışan Yülek, bir dönem TAİB Bank'ın yönetiminde yer almıştı.

DÜNYA'da sıkı takipçileri var 

2004 yılından beri DÜNYA’nın deneyimli yazı ailesinin isimlerinden biri olan Murat Yülek, her pazartesi "Karşı Pencere" köşesinde DÜNYA okurlarıyla buluşuyor... 

54-008.jpg