Belediyelere 4 ay kesinti yok

Belediyelerin borçlarına karşılık genel bütçe vergi gelirlerinden aldıkları paylardan mayıs - ağustos döneminde borçları için herhangi bir kesinti yapılmayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Büyükşehir belediyeleri, il özel idareleri, belediyeler ve bunların bağlı kuruluşlarının borçlarına karşılık genel bütçe vergi gelirleri tahsilat toplamı üzerinde ayrılacak paylardan, 2014 yılının mayıs, haziran, temmuz ve ağustos aylarında borçları için herhangi bir kesinti yapılmayacak. 

Büyükşehir Belediyeleri, İl Özel İdareleri, Belediyeler ve Bunların Bağlı Kuruluşlarının Borçlarına Karşılık Genel Bütçe Vergi Gelirleri Tahsilat Toplamı Üzerinden Ayrılacak Paylardan Yapılacak Kesintilere İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar Hakkında Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar, Başbakan Yardımcılığı’nın talebi üzerine Bakanlar Kurulu’nca 5 Mayıs 2014 tarihinde kararlaştırıldı.

Kararla 15 Mart 2010 tarihli esaslara geçici madde eklendi. Buna göre büyükşehir belediyeleri, il özel idareleri, belediyeler ve bunların bağlı kuruluşlarının borçlarına karşılık genel bütçe vergi gelirleri tahsilat toplamı üzerinde ayrılacak paylardan yapılacak kesinti oranları 2014 yılının mayıs, haziran, temmuz ve ağustos aylarında genel bütçe vergi gelirlerinden ödenecek paylar için yüzde sıfır olarak uygulanacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir