Berdan Tekstil 'kısa çalışma'ya devam edecek

Berdan Tekstil'in kısa çalışma ödeneğinden yararlanmak için yaptığı 6 aylık ek süre başvurusu uygun bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Berdan Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin, kısa çalışma ödeneğinden yararlanmak için yaptığı 6 aylık ek süre başvurusunun uygun bulunduğu duyuruldu.

Berdan Tekstil'in Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, dünyada ve Türkiye'de devam eden ekonomik daralma ve müşteri siparişlerindeki azalmalar nedeniyle firmanın işçi çıkarma yerine kısa çalışma ödeneğinden faydalanmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu İşsizlik Sigortası Dairesi Başkanlığı'na müracaat ettiğinin ve 24 Mart 2009 tarihinden başlamak üzere 6 ay süreyle ödenekten faydalanmasının uygun bulunarak onaylandığının daha önce bildirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, şöyle denildi:

'Firmamız yine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu İşsizlik Sigortası Dairesi Başkanlığı'na 6 aylık ek süre için  müracaat etmiş ve 24 Eylül 2009 tarihinden başlamak üzere 23 Mart 2010 tarihine kadar kısa çalışma ödeneğinden faydalanması uygun bulunarak onaylanmıştır. Bu kapsamda çalışanlarımızın ücretsiz izinlilik süresi devam edeceğinden, üretim faaliyetine de ara verilmeye devam edilecektir. Bu dönem içinde oluşacak gelişmeler ayrıca yatırımcılarımıza ve kamuoyuna bildirilecektir.''