Berne Union, Bahar Toplantısı'nı 3-7 Mayıs'ta yapacak

Türk Eximbank'ın düzenlediği toplantının ana konusu, krizin etkileri ve ortaya çıkan sorunların çözümüne yönelik alınacak tedbirler

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türk Eximbank, Berne Union'un 2009 yılı Bahar Toplantısı'nın 3-7 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirildiğini bildirdi.

Toplantının ana konusunu, dünyanın içinde bulunduğu finansal krizin etkileri ve ortaya çıkan sorunların çözümüne yönelik alınacak tedbirlerin oluşturduğu belirtildi.

Eximbank'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıda ayrıca bugün içinde bulunulan krizin aşılmasına katkı sağlamak üzere, Berne Union üyelerinin faaliyetlerini daha da arttırarak, sürdürme kararlığı ifade edildi.

1934 yılında kurulan Berne Union, dünyanın önde gelen İhracat Destek Kuruluşları'nın bir araya geldiği bir birlik ve birliğin bugün itibariyle gelişmiş ve gelişmekte olan 41 ülkeden, 51 üyesi bulunuyor.

Birlik üyeleri, yılda yaklaşık 1.3 trilyon dolar tutarındaki toplam işlem hacmi ile dünya ticaretinin yaklaşık yüzde 10'unu finanse ediyor.

Üyeleri arasında OECD üyesi ya da OECD dışı ülkelerden, amacı ulusal ihracatın ve dış yatırımların artırılması olan devlet destekli kuruluşların yanı sıra, daha çok ticari kazanç hedefi gözeterek ihracatçı firmalar için, kapsamlı risk yönetimi paketleri sunan özel sermayeli kuruluşlar da bulunuyor.

Dünya Ticaret Örgütü, Dünya Bankası, IMF, OECD ve bölgesel kalkınma bankaları ile yakın ilişkileri olan Berne Union, ülke hükümetleri ve ekonomik yönetimleri ile kurduğu ilişkilerle dünya ticaretine olan katkısını daha geniş platformda ve daha üst düzeyde sürdürmeyi amaçlıyor.

Bu doğrultuda, her yıl iki defa gerçekleştirilen toplantılar kapsamında dünya ticaretinin önemli bir kısmını gerçekleştiren ülkeleri temsil eden ulusal ihracat destek kuruluşları ile kredi sigortacısı şirketlerin bilgi ve görüş alışverişine zemin hazırlayan Berne Union, ihracat ve dış yatırımların tüm dünya ülkelerine azami fayda sağlanması hedefine yönelik ortak prensipleri belirliyor.