”Beyaz Yakalıların ücretleri yüzde 25 geriledi ”

Türkiye Tekstil Vakfı Başkan yardımcısı Oğuz kriz nedeniyle ücretlerin yüzde 25 gerilediğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

TEKİRDAĞ - Türk Tekstil Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Oğuz,  "Türkiye'de ekonominin iyi olduğu söylenemez ve bundan daha kötüsü de yaşanamaz" dedi.

Oğuz, yaptığı açıklamada, ABD'de başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan krizin Türkiye'yi de etkilediğini belirterek, ancak bundan sonra işten çıkarmaların yaşanmayacağını söyledi.

Beyaz yakalı çalışanların ücretlerinin kriz nedeniyle yüzde 25 oranında düştüğünü kaydeden Oğuz, "Türkiye'de ekonominin iyi olduğu söylenemez ve bundan daha kötüsü de yaşanamaz. İşçinin almış olduğu ücret zaten kendini zar zor geçindirebileceği bir ücrettir. Önemli olan az da olsa o işçinin o ücreti alabilmesidir. Bütün gayretimizi o işçileri nasıl işte tutabilme yönünde harcamalıyız ama bu da ekonominin gidişine bağlı. Ben diyorum ki, artık işçi çıkarma durdu, bundan sonra işten çıkarma olmayacak, olmamalı, olmazda zaten" diye konuştu.

Oğuz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bundan sonra ekonomi düzelir mi? Üretim olur mu? Üretim yaparsanız, satar mısınız? Sattıktan sonra paranızı alır mısınız? O ayrı bir olay. Bundan sonra üretim düştüğüne göre seçici olacaksınız. Yürüyebilecek olan adama vereceksiniz. Çünkü, üretim eskisi gibi değil. Bundan sonra bütün gayretimizle üretimi arttırmaya yönelik çalışma içine girmeliyiz. Yoksa Allah korusun Türkiye'de çok kötü şeyler olur. Devlet yatırım yapmadığına göre, yatırım yapmak özel sektöre, bizlere düşüyor. Bizler yatırım yapıp, işçi istihdam etmeliyiz."