BHS bulaşık makinası üretimini yüzde 37 artırdı

BSH İcra Kurulu Başkanı Klein, sektörde global krizin de etkisiyle ciddi sıkıntılar yaşanırken, büyümeye ve yatırım yapmaya devam ettiklerini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - BSH Ev Aletlerinin, bulaşık makinesi üretimini 2008 yılının 9 aylık döneminde yüzde 37 artırdığı bildirildi.

BSH Ev Aletlerinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin yabancı yatırımlı 7. büyük şirketi BSH'nin, Çerkezköy'de bulunan tesislerine 2007 yılında bulaşık makinesi fabrikasının eklendiği hatırlatıldı.

BSH Grubu içinde, dört büyük beyaz eşyanın aynı çatı altında üretildiği en büyük merkez olan BSH Türkiye'nin, yılda toplam 3 milyon birimlik üretim yaptığı kaydedilen açıklamada, Çerkezköy'de, 80 bin birim üretimle yola çıkan bulaşık makinesi fabrikasının, 1,5 yıl içinde toplam üretimini 1 milyona ulaştırdığı ifade edildi.

Açıklamada, geçtiğimiz günlerde 1 milyonuncu bulaşık makinesi üretimini gerçekleştiren BSH'nin, 2008'in ilk 9 aylık dönemindeki üretimini, geçen yıla oranla yüzde 37 artırdığı aktarıldı.

BSH İcra Kurulu Başkanı Norbert Klein, beyaz eşya sektöründe, global krizin de etkisiyle ciddi sıkıntılar yaşanırken, BSH olarak büyümeye ve yatırım yapmaya devam ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de bugüne kadar 600 milyon avronun üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Çerkezköy tesislerimizde yapılacak kapasite artırımına yönelik yatırımlarla, önümüzdeki birkaç yıl içinde kapasitemizi 5 milyon birime ulaştırmayı hedefliyoruz. Dünyanın en düşük enerji ve su tüketen bulaşık makinelerini Türkiye'de üretiyor ve tüm dünyaya ihraç ediyoruz."