Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu yarın toplanacak

BTYK'da "Küresel Mali Krize Karşı Ar-Ge ve Yenilik ile İlgili Tedbirler" ve "Üstün Yetenekli Bireyler Strateji ve Uygulama Planı" onaya sunulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türkiye'de bilim politikalarının oluşturulmasında en yüksek karar organı olan Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yarın toplanacak.

BTYK'nın 19. toplantısında ''Küresel Mali Krize Karşı Ar-Ge ve Yenilik ile İlgili Tedbirler'' ve ''Üstün Yetenekli Bireyler Strateji ve Uygulama Planı''na ilişkin karar taslakları onaya sunulacak.

Toplantıda ayrıca, önceki toplantılarda alınan ''Ulusal Uzay Araştırmaları'', ''Ulusal Bilim ve Teknoloji Politikaları Uygulama Planı 2005-2010'' ve ''Ulusal Nükleer Teknoloji Geliştirme Programı'' kararlarına ilişkin gelişmeler ele alınacak ve  ''Bilim ve Teknoloji İnsan Kaynağı'', ''2009-2011 Türkiye Ar-Ge Harcamaları'' ''Uluslararası Araştırmacılar Koordinasyon Komitesi'nin Kurulması'' başlıklı ek karar taslakları görüşülecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın konuşmasıyla başlayacak toplantı, ODTÜ Yerleşkesi'ndeki TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü'nde yapılacak.