”Bir yılda 200'ün üzerinde gemi kaçırıldı”

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, şu anda 20'nin üzerinde geminin korsanların elinde olduğunu bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANTALYA - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, denizlerdeki korsanlık faaliyetlerinin, otorite boşluğu olan bölgelerde uzun zamandır devam ettiğini, son bir yıl içerisinde 200'ün üzerinde geminin kaçırıldığını, şu anda 20'nin üzerinde geminin korsanların elinde olduğunu bildirdi.

Denizcilik Sektörü Arama Toplantısına katılmak üzere Antalya'ya gelen Bakan Yıldırım, toplantının yapılacağı otelde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Denizlerdeki korsanlık faaliyetlerine ilişkin bir soru üzerine Bakan Yıldırım, bu faaliyetlerin dünyanın otorite boşluğu olan bölgelerinde uzun zamandır devam ettiğini, ancak Türk gemilerinin kaçırılmasıyla ülke gündemine girdiğini söyledi. Son bir yıl içinde 200'ün üzerinde geminin kaçırıldığını, şu anda 20'nin üzerinde geminin korsanların elinde olduğunu belirten Yıldırım, Türk gemileri için sigorta kuruluşlarının görüşmelere devam ettiğini vurguladı. Yıldırım, "Umarım yakın zamanda olay çözülür" dedi.

Korsanlık faaliyetine karşı işbirliğinin şart olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Uluslararası Denizcilik Teşkilatı'nın, bu anlamda girişimleri var. Buradan sonuç alınması çok kısa sürede olmaz ama böyle bir işbirliğinin artık zorunlu hale geldiğini herkes kabul ediyor" diye konuştu.