Birleşik Arap Emirliği nohut ithal edecek

Türkiye'den nohut satın almak isteyen Birleşik Arap Emirliği'nden firma, tedarikçilerden Akabe limanı teslim fiyat teklifi istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beslenmede bitkisel proteinin ana kaynağını oluşturan yemeklik baklagiller, dünya ve ülkemiz için çok önemlidir.

Tarla bitkileri yetiştiriciliğinde ekim alanı ve üretim bakımından tahıllardan sonra gelen tane ürünüdürler. Dünyada yaklaşık 60 milyon ton üretim ve 40 milyar dolarlık piyasa değerine sahip bir ürün grubudur. Ayrıca dünyada 63 milyon hektar alanda, 58,7 milyon ton baklagil üretimi yapılmaktadır. Bunun % 60’ ını mercimek, kuru fasulye ve nohut oluşturmaktadır.

Dünyada üretimi yapılan baklagiller arasında fasulye ilk sırada bulunmaktadır. Fasulye’den sonra nohut, bezelye, börülce, mercimek ve bakla gelmektedir. Türkiye’de yetiştirilen 8 çeşit baklagil arasında en fazla üretimi yapılanlar nohut, kuru fasulye ve mercimektir. Hemen hemen tüm bölgelerimizde baklagiller üretilmekle birlikte Güneydoğu Anadolu, Orta Anadolu ve geçit bölgeleri ile Marmara Bölgesi’nin güneyi üretimin en yoğun olduğu bölgelerdir. 

Türkiye'den nohut satın almak isteyen Birleşik Arap Emirliği' nden firma, tedarikçilerden Akabe limanı teslim fiyat teklifi istemektedir. Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/327603_united-arab-emirates-interested-to-purchase-chickpeas 

Bu konularda ilginizi çekebilir