Birleşik Arap Emirlikleri'nden raf sistemleri ithal talebi

Birleşik Arap Emirlikleri'nden palet istifleme raf sistemleri ithal telebinde bulunan firma, Türkiye’den tedarikçilerle iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Birleşik Arap Emirlikleri, Ortadoğu'da Arap Yarımadası'nın güneydoğusunda bulunan, Umman ve Suudi Arabistan'la komşudur.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin en önemli gelir kaynağı petroldür. Doğal gazın da ülke ekonomisine önemli katkısı olmaktadır.Birleşik Arap Emirlikleri'nin hem Basra Körfezi hem de Umman Denizi boyunca uzun birer kıyısının olması balıkçılık ve inci avcılığı imkânı vermektedir. İnci ticareti eski önemini kısmen kaybetmiş olsa da balıkçılık yine bir gelir kaynağı olarak sürdürülmektedir.  Topraklarının genelde çöl olmasına rağmen ülkede modern usullerle kısmen tarım da yapılmaktadır. Tarım ve hayvancılıktan elde edilen gelirin milli gelir içindeki payı % 2'dir.

Tarım, hayvancılık ve balıkçılık sektöründe çalışanlar tüm çalışan nüfusun % 6.4'ünü oluşturmaktadır. Dış ticaretten de önemli miktarda gelir sağlanmaktadır. Dubai emirliğinin merkezi olan Dubai şehri aynı zamanda bir ticaret merkezidir. Dubai'nin bir ticaret merkezi olmasında buranın yönetiminin ekonomik politikasının da etkisi olmuştur. Dubai yönetimi yabancı sermaye sahiplerine ve ticaretçilere her türlü kolaylığı sağlamaktadır.

Dış ticarete önem verilmesi ve yabancı sermaye sahiplerine kolaylık sağlanması ülkede bankacılık sektörünün gelişmesine de imkan sağlamıştır.

BAE; petrol, petrol ürünleri ve doğal gazın yanı sıra alüminyum, inci, hurma ve kurutulmuş balık ihraç etmektedir. İthal ettiği malların başında ise makineler, ulaşım araçları, elektrikli ve elektronik araçlar, dayanıklı tüketim malları, kimyasal maddeler, ilaç, gıda maddeleri, canlı hayvan gelir. Dış ticareti daha çok Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Hollanda ve Japonya iledir.

Birleşik Arap Emirlikleri' nden palet istifleme raf sistemleri ithal telebinde bulunan firma, Türkiye’den tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firma ile aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/323425_pallet-racking-shelving-systems-asked-from-united-arab-emirates

Bu konularda ilginizi çekebilir