BİS Enerji'nin yüzde 50'si Fon'a devredildi

TMSF'nin Çağlar Grubu'ndan alacaklarının tahsili için müzakere yapılıyordu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

   

ANKARA - Bis Enerji Elektrik A.Ş.'nin Çağlar Grubu'na ait olan yüzde 50 hissesi TMSF'ye devredildi.

TMSF'den yapılan açıklamaya göre, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (Fon) ile İnterbank A.Ş. hakim ortağı Çağlar Grubu (Grup) arasında, Fon'un Grup'tan olan alacaklarının tahsili için bir süredir devam eden müzakeler sonucunda, önemli bir ekonomik değere sahip bulunan Bis Enerji Elektrik A.Ş.'nin Çağlar Grubu'na ait olan yüzde 50 hissesinin Fon'a devredilmesi kararlaştırıldığı bildirildi.

Söz konusu devir işlemi sonucunda; Fon'nun söz konusu hisseler ile ilgili olarak daha önce gerçekleştirdiği hukuksal işlemin iptali için yürüttüğü davalardan feragat ettiği kaydedildi. Devir ile Grubun diğer bazı şirketlerinin işçi alacaklarının ödenmesine imkan sağlandığı ifade edilirken, Fon'un şirketin yönetim ve denetiminde bulunmayı sürdüreceği kaydedildi.

Öte yandan şirket hisselerinin satış yetkisinin, öncelikle belli bir süreyle sınırlı olmak üzere Gruba ait olması, bu süre sonunda yetkinin

Fon'a geçmesinin kararlaştırıldığı, hisselerin satışı ile elde edilen gelirin, Grubun toplam borcundan mahsup edileceği duyuruldu.