”Bizim verecek çok paramız var”

Halkbank Ticari ve Kurumsal Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Baktır, "Sürekli piyasayı finanse ediyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

GAZİANTEP - Halkbank Ticari ve Kurumsal Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Muzaffer Baktır, kredi sektöründe şu anda yüzde 6,5 pay aldıklarını vurgulayarak, "Sürekli piyasayı finanse ediyoruz. Biz, esnaf ve sanatkara kamu sübvansiyonlu yılda 2,5 milyar lira kredi kullandırıyoruz. Bizim verecek paramız çok var" dedi.

Halkbank'ın kurumsal sosyal sorumluluk programı çerçevesinde KOBİ'leri çevre, iş sağlığı ve güvenliği konusunda biliçlendirmeyi amaçladığı "KOBİ Dönüşüm Projesi", Gaziantep Ticaret Odası'nda tanıtıldı. Halkbank, proje kapsamında orta-uzun vadeli yatırım ve işletme kredileri yanı sıra çevre, iş sağlığı ve güvenliğine yönelik yatırımda bulunmak isteyen KOBİ'lere orta-uzun vadeli kredi desteği verecek. 

Baktır, konuşmasında, Türkiye'nin lider ve üreten bankası olduklarını belirterek, Halkbank'ın 2001 yılından sonra yeniden yapılanma çerçevesinde çok ciddi mesafe kaydettiklerini ve kredi pazarında yüzde 2,5 olan paylarının şu anda yüzde 6,5 seviyesine çıktığına dikkati çekti. Baktır, "Sürekli büyüyoruz, sürekli piyasayı finanse ediyoruz" diye konuştu.

Yurt dışı kaynaklı kredilerinin yaklaşık 750 milyon euro

Yurt dışı kaynaklı kredilerinin yaklaşık 750 milyon euro seviyesinde olduğunu bildiren Baktır, "12 yıldan başlayan 30 yıla kadar temin ettiğimiz krediler var. Bu kaynakları yatırımlarda 2 yıl ödemesiz 7 yıl vade, işletme kredilerinde ise 1 yıl ödemesiz 4 yıl vadeye kadar kredi veriyoruz. 450 milyon eurosunu şu an piyasaya verdik" dedi.

Fransız Kalkınma Ajansı ile yaklaşık 80 milyon euroluk kredi temin ettiklerini bildiren Baktır, bunun Hazine garantisi olmadan bugüne kadar elde edilen en büyük kredi olduğunu, ağırlıklı yatırım kredisi olmak üzere işletme kredisi olarak verdiklerini kaydetti.

Öte yandan, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer de Türkiye'de sanayinin çarkları dönerse üretimin artacağına ve işsizliğin azalacağına işaret ederek, global krizle başlayan süreçte özellikle Halkbank'ın piyasa yapıcı bir pozisyon içinde olduğunu, KOBİ'lere yönelik desteklerini takdirle karşıladıklarını söyledi.