Boat Show'a 'mega liman' dopingi 

Sektörün en önemli fuarlarından Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı (CNR Avrasya Boat Show Deniz Fuarı) yarın kapılarını açıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL/DÜNYA

Sektörün en önemli fuarlarından Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı (CNR Avrasya Boat Show Deniz Fuarı) yarın kapılarını açıyor. Fuarla birlikte 62 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk mega yat limanı Ataköy Marina Mega Yat Limanı’nın da açılışı yapılıyor.   

CNR Avrasya Boat Show Deniz Fuarı ile  fuarın yapıldığı Ataköy Marina Mega Yat Limanı’nın VIP açılışı dün yapıldı. CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel, fuarın ve yat limanının denizcilik sektörü açısından önemine değinerek, “Fuarımızda, fiyatları 5 bin liradan başlayan ve milyonlarca liraya kadar uzanan 100’e yakın sıfır ve ikinci el tekne, mega yat, bot ve yelkenli sergiliyoruz. Her bütçeye uygun teknelerin yanı sıra jet ski, flyboard ve sektöre ait tüm aksesuar ve ekipmanlar da fuarda yer alıyor.

CNR Avrasya Boat Show’da Bulgaristan, Rusya, İngiltere, İspanya, Fransa, Yunanistan, İran ve İtalya başta olmak üzere çok sayıda ülkeden gelecek VIP ziyaretçileri ağırlayacağız. Bu yıl fuarımıza yerli ve yabancı 50 bin ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyoruz.” Fuar, 7 Mayıs'a kadar ziyaretçilere açık olacak. 

2. el tekneler ilk kez fuarda

Fuarda bu yıl ilk kez ikinci el tekneler de sergileniyor. Fuar yetkilileri kurdaki artış sonrası 2. ele talep artışı olduğunu, bu nedenle 2. el teknelere de fuarda yer verildiğini açıkladı. Fuarın en büyük teknesi de 2 el. 32 metre büyüklüğü ve 5 milyon euro civarında değeriyle Azimut 103S, fuarın en büyük teknesi olarak öne çıkıyor. İtalyan yapımı, lüks bir ev rahatlığında olan teknenin içerisinde 4 kabin, 8 tane yatak odası yer alıyor.

'Mega yat limanı turistler  için çekim noktası olacak'

Ataköy Marina Mega Yat Limanı’nın 62 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştirildiğini belirten Ataköy Marina ve Yat İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Süheyl Demirtaş, Türkiye’ye, 25 metreden 100 metreye kadar uzunluktaki 232 mega yata aynı anda ev sahipliği yapma kapasitesine sahip ilk mega yat limanını kazandırdıklarını vurguladı. Demirtaş, “Mega Yat Limanı ile pek çok özel yapım, seçkin tekne artık rahatlıkla İstanbul’a uğrayabilecek. Liman sayesinde bu özel tekneler kış aylarını da İstanbul’da geçirme imkânına kavuşurken, her türlü bakım ve onarım işlerini de burada yaptırabilecek. Turizm sektörüne de büyük katkı sağlayacağız. Limanı’nın hemen yanı başında yapımı hızla devam eden İstanbul Turizm Merkezi ile  yerli ve yabancı turistler için bir çekim noktası olacağız” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir