”Bölgenin en önemli sağlık kompleksi Diyarbakır'da kurulacak”

Bakan Akdağ, hastanenin 82 bin metrekarelik bir alanda kurulduğunu, tamamlandığında 600 yatak kapasitesine sahip olacağını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

DİYARBAKIR - Sağlık Bakanı Recep Akdağ,Güneydoğu'nun en önemli sağlık kompleksini Diyarbakır'da oluşturacaklarını belirterek, "El birliği ve güç birliği yaparak çok iyi şeyler yapmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile birlikte Diyarbakır'a gelen Akdağ, Vali Hüseyin Avni Mutlu'yu makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Gazetecilerin İzmir'deki patlamaya ilişkin soruları üzerine Bakan Akdağ, "İçişleri Bakanı gerekli açıklamayı yapacaktır. Konuyla ilgili detaylı bir bilgiye sahip değilim"dedi.

Görüşme daha sonra basına kapalı olarak yapıldı.

Bakan Akdağ ve Eker, daha sonra Diyarbakır-Elazığ kara yolu üzerinde yapımı devam eden Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde incelemelerde bulundu.

Recep Akdağ, burada yaptığı açıklamada hastanenin 82 bin metrekarelik bir alanda kurulduğunu, tamamlandığında 600 yatak kapasitesine sahip olacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Burada bölgenin en önemli sağlık kompleksini Diyarbakır'da oluşturacağız. Bu hastanenin alanı Diyarbakır'daki tüm hastanelerin alanından daha fazla. 12 ameliyathanesi, 50'ye yakın yoğun bakım ünitesi bulunuyor. Yapımcı firma ile ufak tefek değişikler ve rötuşları tartıştık. 2007 Mart ayında yapımına başlanan hastane yaklaşık 1.5 senede tamamlandı. Bu da AK Parti Hükümetinin diğer hükümetlere olan farkını gösteriyor. Bunlar daha önce hayal bile edilmeyen şeylerdi. Diyarbakır'daki diğer hastanelerde vatandaşların en iyi sağlık hizmeti alabilmesi için gerekli personel ve donanım takviyesi yapıldı. Burada önümüzdeki yıllarda ruh sağlığı, rehabilitasyon, kalp-damar hastalıkları ve onkoloji hastanelerini yapacağız. Bunu da 5 yıl içinde tamamlamayı planlıyoruz. Bunlar da tamamlandığında buradaki yatak sayısı binin üzerine çıkacaktır.

Bunlar Diyarbakır için yeterli mi? değil, az bile. Doğu ve Güneydoğu ile Orta Anadolu'nun bir kısmı geçmişte sağlık açısından yeteri kadar hizmetlerden yararlanamamışlardır. Biz göreve geldiğimizden beri bu bölgelerde vatandaşlara en iyi sağlık hizmetlerini verebilmek için çalışıyoruz."

Bakan Eker de amaçlarının bu bölgede sağlık hizmetlerinin en iyi hale getirilmesini sağlamak olduğunu söyledi.

 

Yeşil kart ve diğer sağlık hizmetleri için genel bütçeden 19 milyon YTL

 

Bakan Akdağ ve Eker, daha sonra Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Jale Saraç'ı makamında ziyaret etti.

Hükümet olarak bütün Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bir hizmet atağı başlattıklarını ve bunun devam ettiğini belirten Akdağ, GAP Eylem Planı kapsamında da çalışmaların bulunduğunu bildirdi.

Bakan Akdağ, Bakanlık olarak DÜ Tıp Fakültesi ile halka çok daha güzel hizmetler sunacaklarına inandığını ifade ederek, "El birliği ve güç birliği yaparak çok iyi şeyler yapmayı hedefliyoruz. Yeni yönetimde de bunları görüyorum" dedi.

Rektör Prof. Dr. Saraç ise ziyaretten memnuniyet duyduğunu, yönetim olarak Diyarbakır ve bölge halkı için ellerinden gelen bütün çabayı göstereceklerini söyledi.

Bakan Akdağ da "Çiçekle gelmedik, ama Maliye Bakanlığı önümüzdeki hafta içerisinde yeşil kart ve diğer sağlık hizmetleri için genel bütçeden 19 milyon YTL'lik bir para aktaracak. Biz bu müjde ile geldik" diye konuştu.

Bakanlar daha sonra DÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Ortopedi servinde tedavileri süren bir süre önce Irak'taki patlamada yaralanan Iraklıları ziyaret etti. Ziyaret basına kapalı gerçekleşti.