Borajet, Van'dan yurt dışına açılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
VAN  - Vali Münir Karaloğlu, Borajet'in yurt dışı uçuş merkezi olarak Van'ı tercih etmesiyle ilgili, ''Van'dan İran'ın Tebriz ve Urumiye kentleri ile Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye ve Erbil gibi çapraz kısa hatlarda uçuşları temin edebilirsek hem turizmci kazanacak hem de Van kazanacak'' dedi.
 
Van Tİcaret ve Sanayi Odası (VATSO) salonunda Borajet Havayolu Şirketi yetkilileriyle bir araya gelen Vali Karaloğlu, şirket yetkililerinin bölgenin merkezi olarak Van'ı seçtiğini, bu nedenle de yurt içi ve yurt dışı seferleri başlatmak için toplandıklarını belirtti.
Karaloğlu, Van Ferit Melen Hava Limanı'na yılda 1 milyonu aşan yolcu geliş gidişinin olduğunu anımsatarak, Van turizmini konumlandırırken sadece Türkiye'de belli uçuş noktalarının değil, en uzak noktayı da seçmeleri gerektiğini söyledi.
 
Ankara, İstanbul ve İzmir gibi ana merkezlerle bir sorun yaşanmadığını anlatan Karaloğlu, bu illere direk uçuşlar yapıldığını ve şu anda sivil havaalanları arasında en iyi çalışanlardan birinin Van Ferit Melen Hava Limanı olduğunu ifade etti.
 
Karaloğlu, yurt içindeki kısa uçuşlar ile Van bağlantılı yurt dışı kısa uçuşları çözmeden kentin hedeflediği turist sayısına ulaşamanın mümkün olmadığını vurgulayarak, ''Van'dan İran'ın Tebriz ve Urumiye kentleri ile Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye ve Erbil gibi çapraz kısa hatlarda uçuşları temin edebilirsek hem turizmci kazanacak, hem de Van kazanacak. Çünkü Van'da turizm altyapısı her geçen gün gelişiyor ve konaklama imkanları arttı. Ulaşılabilirliğin en kısa yolu olan hava yolu imkanlarını da bu bağlamak artırmak gerekiyor.''
Borajet Genel Müdürü Kadir Peker ise 2 yıl önce Van merkezli uçuşlara başladıklarını, ancak o dönemde Türkiye'nin ikili havacılık anlaşmalarından dolayı bir takım problemler yaşadıklarını hatırlattı.
 
Geçmiş dönemde İran ve Irak uçuşları için izin alamadıklarını bildiren Peker, şöyle konuştu:
''Şimdi bu ikili anlaşmalar yenileniyor. Komşu ülkelerle Van depreminden 3 ay önce hazırlıklara başladık. Deprem nedeni ile beklemeye aldık. Şimdi Borajet olarak Van çıkışlı bir takım müsaadeleri aldık. Başka bir devlete uçuş izni almak ciddi bir süreç. Fakat Türkiye'deki izinlerin büyük bir kısmı hal edildi. Şu an Van çıkışlı olarak Erzurum, Trabzon ya da Vanlıların talepleri doğrultusunda yapılacak olan kısa uçuşlarda herhangi bir sıkıntı olmayacak. Yurt dışı uçuşlarında da Erivan, Tebriz ve Süleymaniye için izinler alındı. Bunların her gün yapılması için de izin aldık. Bundan sonraki aşamada karşı ülkelerden de izinleri alıp uçuşları başlatabiliriz.''
Uçuşların yalnızca şirket desteği ile yapılamayacağını, bu nedenle kentteki idarecilerin de desteğine ihtiyaç duyduklarını kaydeden Peker, ilk etapta kar amacı gütmediklerini sözlerine ekledi.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir