Borsa 323 puan yükseldi

Dış piyasaların etkisindeki İMKB, 25 bin 300 seviyesinde dengeli seyrediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), alıcılı bir seyirle başladı. Açılışta 25 bin 562 puana kadar yükselen Ulusal 100 Endeksi, gelen kar satışlarını 25 bin 300 civarında karşılayarak, dengelendi.

İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, dünkü ikinci seans kapanışına göre 323 puan artarak 25 bin 346 puandan kapandı. Hisse senetleri ortalama yüzde 1.29 değer kazandı.

Dün ABD borsaları sert düşüşle başladığı günü, Barack Obama yönetiminin mortgage ödemelerini yerine getiremeyenlere doğrudan yardım sağlamayı ve BofA ile Citigroup gibi sorunla bankalara kayıplarını azaltmaları için yardımcı olmayı değerlendirdiği haberleri ile toparlanarak kapatırken, özellikle ekonomik teşvik paketinin Senato'da geçen şeklinde konut sahiplerine sağlanan vergi indiriminin azaltılmasının konut üreticilerinin hisseleri üzerinde bir miktar baskı yarattığı görüldü.   

ABD'nin ardından bu sabah Asya borsalarında da Çin ekonomisinin toparlanma sinyalleri vermesi ile olumlu kapanışlar gerçekleşmesi ve Avrupa borsalarında gözlenen alıcılı seyir de İMKB'nin açılışı üzerinde etkili oldu. 

Bugün euro Bölgesi'nde TSİ 12:00'de son çeyrek büyüme verisi açıklanacak. ABD'de ise TSİ 16:55'de açıklanacak Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verileri takip edilecek.

Yurtiçinde IMF konusunda yaşanan gelişmeler izleniyor ve gelecek hafta gerçekleştirilecek Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurul Toplantısı'nda alınacak faiz kararı bekleniyor.