Borsa günü satıcılı kapattı

Borsa güne sınırlı da olsa yükselişle başlamasına karşın 427 puan düşüşle kapandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL – Borsa güne sınırlı da olsa yükselişle başlamasına karşın, kapanışını düşüşle yaptı. İMKB günü 427 puan eksiyle 44.846 puandan kapatırken hisse senetlerinde ortalama yüzde 0.95'lik kayıp yaşandı. Gün sonunda gerçekleşen işlem hacmi 1.5 milyar TL oldu.

Doğan Yayın Holding'e toplam 3 milyar 755 milyon TL'lik vergi cezasının tebliğ edilmesinin ardından, holdingin borsada işlem gören şirketlerinde satış baskısı yaşandı.

Bugün saat 10:00'da temmuz ayı sanayi üretimi rakamları açıklandı. Temmuzda sanayi üretimi yüzde 9.2 düştü, bir önceki aya göre artış ise 0.9 oldu. Sanayi üretiminde yaşanan sınırlı da olsa toparlanma hareketinin devam etmesi ekonomilerdeki daralmanın azalmasına işaret etse de yaşanan toparlanma eğilimi borsada olumlu bir hava estirmedi.

Asya borsalarının yükselişte hız kesmemesi yurtdışında zaten hakim olan olumlu havanın bugün de devam etmesinde etkili oldu. Dün ABD borsalarının tatil nedeniyle kapalı olması piyasaların bir miktar hareketsiz kalmasına neden olmuştu. ABD endeksleri yeni güne alıcılı başladı.

Öte yandan İngiltere'de temmuz ayı sanayi üretimi yüzde artı 0.5 olarak açıklanırken Almanya'da ise sanayi üretimi eksi yüzde 0.9 olarak açıklandı.

Dolar dengeli, faiz dünkü seviyesinde

Para piyasaları cephesinde ise dolar gün boyunca dengeli görünüm sergiledi. Gün sonuna doğru Kapalıçarşıda 1.4860 TL seviyesinden el değiştiren dolarda Bankalararası piyasada valörlü işlemlerde en iyi alış/satış 1.4840 - 1.4855 TL düzeyinde. Uluslararası piyasada Euro/Dolar paritesi 1.45 seviyesine kadar tırmanırken serbest piyasada euro 2.1470 TL seviyesinden işlem gördü.

İMKB Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı'nda ise 11 Mayıs 2011 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz günü yüzde 9.41 ile dünkü seviyesinde kapattı. Gösterge kıymette bileşik faiz yarına valörlü işlemlerde de yüzde 9.41 seviyesinden geçildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.