Borsa, yurtdışı etkisiyle yükseliyor

Ulusal 100 Endeksi, ilk seansta 568 puan yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), güne hızlı alımlarla başladı.

Açılışta 43,126 puana kadar yükselen Ulusal 100 Endeksi, kar satışlarını 42,500 üzerinde karşılayarak yatay seyre girdi ve ilk seansı 568.64 puan veya yüzde 1.35'lik artışla 42,806.39 puandan tamamladı.

Bu sabah Asya borsalarındaki yukarı yönlü kapanışların ardından Avrupa ve vadeli ABD endeks kontratlarının olumlu görünümü İMKB'de gözlenen alımlar üzerinde etkili oldu.

Dün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) beklendiği gibi faizleri değiştirmeyerek, yılsonuna kadar herhangi bir faiz artırımına  gitmeyeceği sinyali vermesi ve petrol fiyatlarındaki düşüş ABD borsalarında hızlı yükselişlere neden oldu.

Petrol fiyatları ile yurtdışı piyasalardaki gelişmeleri takip eden İMKB, bugün Ambac ile Freddie Mae'in ABD'de piyasaların açılışı öncesinde ve AIG'den de kapanış sonrasında gelecek ikinci çeyrek kar rakamlarını bekliyor.

ABD’de yarın haftalık işsizlik başvuruları ve bekleyen ev satışları verileri açıklanacak. Yarın ayrıca İngiltere Merkez Bankası (BoE) ve Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararları açıklanacak.