Bosch 30 milyon euroluk yatırım yapacak

Bosch Genel Müdürü Butz, krize rağmen Bursa'daki yatırımlarını süreceklerini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BURSA - Bosch Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Hermann Butz, krize rağmen Bursa'daki yatırımlarının süreceğini, "Benzinli püskürtme sistemleri" üretecek tesisin 2009 yılında açılacağını belirterek, "Bu plan hiç değişmedi, yaklaşık 30 milyon euroluk bir yatırımı burada gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) tarafından yürütülen "Avrupa Kalite Ödül" sürecinde 11 finalist arasında yer alarak, "Avrupa Kalite Büyük Ödülü"nü kazanan Bosch ve Bursagaz ile finalistlerden Nilüfer Belediyesinin yetkilileri, Bursa Sanayici ve İşadamları Derneğinde (BUSİAD) başarılarını basınla paylaştı.

Hermann Butz, burada yaptığı açıklamada, Avrupa'nın başkentinin hangi kent olduğu konusunda her zaman bir tartışma yaşandığını, buna yanıt veremeyeceğini, ancak Avrupa'da 2008 yılında kalitenin başkentinin Bursa olduğunu söyledi. 

Bosch Bursa Dizel Tesislerinin, büyük ölçekli özel sektör kuruluşu kategorisinde "Avrupa Kalite Büyük Ödülü"nü aldığını anımsatan Butz, "Bizim için büyük bir onur ama bir anlam daha var. Türkiye'de bu ödülü ikinci kez alan ilk şirket olduk. Bu da bizim iş mükemmelliği ve kaliteye verdiğimiz önemin bir belgesidir. Bizim fabrikalar iki farklı noktada toplam 118 bin metre karelik kapalı alanda yüksek teknolojiye sahip ürünleri imal ediyor" dedi.

Butz, dizel enjeksiyon sistemleri konusunda çeşitli ürünleri ürettiklerini belirterek, "5 bini aşkın çalışanımız ile 2008 yılında 50 milyonuncu dizel enjektör üretimini gerçekleştirdik. Bu kapasitemiz ile Bosch Bursa, sadece Bosch Türkiye'nin değil, Bosch'un dünya çapında en önemli iş kolundan birisi konumunda. Bunların yanı sıra Bosch Dizel Türkiye'de kalite anlamında verdiği sözlere uyumlu bir tarihçeye sahip nadir şirketlerden birisidir" diye konuştu. 

30 milyon euroluk yatırım

Herman Butz, "Küresel mali kriz ve ardından baş gösteren durgunluğun, otomotiv sektörüne ve Bosch'un üretim ve yatırım planlarına yansımalarına" ilişkin bir soru üzerine, bugün bütün küresel ekonomide bir durgunluk, daralma olduğunu, bunun ister istemez reel sektörü etkileyeceğini söyledi.

Otomotiv sektöründe, durgunluğun Amerika'da birkaç yıl önce başladığını, yavaş yavaş Avrupa ve Asya'da da sorunların baş gösterdiğini anlatan Butz, ana üreticilerde bir sorun varsa, yan sanayiciler olarak kendilerinin de üretim planlarına yeniden bakmak zorunda olduklarını belirtti.   

Butz, Bosch Bursa ve Bosch Türkiye olarak her zaman "Biz kalıcı bir şirketiz, uzun vadeli düşünüyoruz ve planlarımızı da uzun vadeli yapıyoruz" dediklerini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Şimdi 2009 yılında bizim yatırımlarımız burada devam ediyor ve en güzel ispatımız 2009 yılında yeni bir üretim tesisini, benzinli püskürtme sistemleri için açıyoruz. Bu plan hiç değişmedi, yaklaşık 30 milyon euroluk bir yatırımı burada gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla yani her şirket kendi planlarına göre şu andaki duruma karşı bir yanıt verebilir. Bizim benzin yatırımlarımız planladığımız gibi devam ediyor. Zaten başlamıştık, şimdi onu hemen değiştirmenin bir anlamı yok. Dolayısıyla biz sözlerimizi tutuyoruz ve o yatırım Türkiye'ye, Bursa'ya gelecek ve bizim Bosch olarak pozisyonumuzu güçlendiriyor. Çünkü hem dizel üretimimizi hem de benzin üretimimizi yapıyoruz. Benzin üretimi aynı zamanda uzun vadeli bakarsak, yeni gelen teknolojiler için de önemli bir adım. Dolayısıyla Bosch Bursa'nın geleceği için gayet iyi hazırlanıyoruz."

Toplantıya, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oya Yöney, Kalder Bursa Şubesi Başkanı Sami Erol, Bursagaz Genel Müdürü Hasan Erbil Doyuran ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı.