Boya sektörü Paintistanbul Fuarı'nda buluştu

400 markanın yer aldığı, Almanya, Çin, İsviçre, Belçika, Ukrayna, Suudi Arabistan, İran başta olmak üzere çok sayıda yabancı firmanın stant açtığı fuara 15 bin ziyaretçi bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk boya sektörü, dünya pazarından aldığı payı artırmak ve Avrupa 3'üncülüğüne yükselmek hedefiyle Paintistanbul Fuarı'nda bir araya geldi.  

Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) ve CNR Ekspo Fuarcılık iş birliğinde, Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB desteğinde düzenlenen Paintistanbul Fuarı, uluslararası alıcılarla sektör temsilcilerini aynı çatı altında buluşturdu. 

25 Ekim'e kadar açık kalacak

CNR EXPO Yeşilköy'de 23-25 Ekim 2014 tarihleri arasında açık kalacak fuarda, fonksiyonel, su bazlı, inşaat, otomotiv ve sanayi boyalarının yanında, matbaa mürekkepleri, yapıştırıcılar, izolasyon malzemeleri ve inovatif  ürünler sergileniyor. 

Fuarın alıcı ülkeleri arasında ise Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Irak, İran, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Libya, Mısır, Nijerya, Özbekistan, Polonya, Rusya Federasyonu, Slovakya, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Umman, Ürdün ve Yunanistan yer alıyor. 

"İç pazar büyüklüğü 2,2 milyar dolar"

Açıklamada görüşlerine yer verilen BOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Faik Bitlis, sektörün yıllık 850 bin tonluk üretimi bulunduğunu belirterek, iç pazar büyüklüğünün ise 2,2 milyar dolar olduğunu ifade etti. 

"Hedefimiz Avrupa'nın en büyük 3'üncü boya üreticisi olmak"

Bitlis, sektörün Avrupa'nın en büyük 5'inci boya üreticisi konumunda bulunduğuna işaret ederek, "Hedefimiz Avrupa'nın en büyük 3'üncü boya üreticisi haline gelmek. Türk boya sektörünü bölgenin yatırım üssü ve cazibe merkezi haline getirmeyi istiyoruz. Paintistanbul bizim bu hedeflere ulaşmada en büyük destekçimiz olacak" değerlendirmelerini yaptı. 

15 bin ziyaretçi hedefleniyor

CNR Holding Üst Yöneticisi Cem Şenel ise Paintistanbul'da toplam 400 markanın yer aldığını, Almanya, Çin, İsviçre, Hindistan, Belçika, Ukrayna, İspanya, İtalya, Suudi Arabistan, İran başta olmak üzere çok sayıda yabancı firmanın da fuarda stant açtığını aktararak, fuarın 15 bin ziyaretçi hedefiyle 20 bin metrekare alanda gerçekleştirildiğini bildirdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir