”Bu seçimde atacağınız oyun büyük vebali var”

CHP lideri Baykal, hesabı sorulamayan Deniz Feneri davasının hesabının sandıkta halk tarafından sorulacağını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 29 Mart yerel seçimlerinde atılacak oyların büyük vebalinin olduğunu ifade ederek, ''O Deniz Feneri'nin Almanya'da mahkemede sorulup da Türkiye'de mahkemede sorulamayan hesabını sandıkta siz soracaksınız. Bu hesaplar sorulursa Türkiye düzelir'' dedi.

Baykal, partisinin Ataşehir İlçe Başkanlığı'nca Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde düzenlenen partiye katılım töreninde yaptığı konuşmada, yerel seçimler öncesinde partiye yönelik büyük bir talep olduğunu, her zamankinden farklı bir heyecanın yaşandığını söyledi.

"Milletimin morale değil, iş bulmaya ihtiyacı var"

''Türkiye'yi bu noktaya getirenin hükümet olduğunu'' iddia eden Baykal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Başbakan, 'Kriz bizi teğet geçti' diyor. 'Kriz psikolojik' diyor. Kriz psikolojikmiş. Sen işten atılmış onbinlerce insanına bir sor bakalım, evine akşam ekmek götüremeyen, çocuğunun ağladığına tanık olan, süt alamayan, hastasını doktora götüremeyen o insanlara bir sor bakalım psikolojik mi, yoksa ekonomik mi? Başbakan diyor ki, 'ortada gerçekte bir sıkıntı yok. Moral bozuk.' Moral vererek düzelteceğini zannediyor. Başbakanın özel durumunu bilmiyorum. Onun ve yakınlarının durumunu bilmiyorum. Hükümetin içindeki bakanların, çoluk-çocuğunun durumlarını bilmiyorum. Yakınlarının durumunu bilmiyorum. Ama milletimin durumunu biliyorum. Milletimin çocuklarının durumunu biliyorum. Onların morale değil, iş bulmaya ihtiyacı var. Sen insanlarımıza rızk vermeye kalkma, kömürüyle, erzak torbasıyla rızk dağıtmaya kalkma. Rızk vermek Allah'ın işi. Sen onlara iş ver. Senin işin o. İktidar olmak demek o demek. Sen Allah'ın işine karışma, kendi işine bak. İş ver. Eğer iş olursa o insan rızkını taştan çıkarmasını da bilir.''

"Almanya'da din, iman diye nutuk atıyorlar"

CHP Genel Başkanı Baykal, Almanya'daki Deniz Feneri davasına da atıfta bulunarak, şunları söyledi:

''Düzeni kurmuşlar. Almanya'da din, iman diye nutuk atıyorlar. Milletin zekatını, fitresini topluyorlar. Kendi adamlarıyla kurye olarak Ankara'ya, İstanbul'a gönderiyorlar. Burada şirketleri kurduruyorlar. Burada kendilerini destekleyecek bir TV kanalını kurduruyorlar. O TV kanalından gece-gündüz bize hakaret ettiriyorlar, kendilerine övgü yağdırıyorlar. Milletin fitresiyle, zekatıyla, namuslu kazanılmış helal parasıyla kendi haram emellerine bunu alet ediyorlar. Sonra da din, iman diye konuşmaya kalkıyorlar. Bu seçimde bu sahtekarlığın yüzündeki peçeyi kaldıracaksınız. Bu sahtekarlığı teşhir edeceksiniz. Bu yalanları bu milletin benimsemediğini ortaya koyacaksınız. Bu milletin bu kadar kolay aldatılamayacağını kanıtlayacaksınız.

Bu seçimde atacağınız oyun büyük vebali vardır. Oy atarken hem ailenizi, hem çocuklarınızı, eşinizi, yakınlarınızı, onların ekonomik geleceğini düşüneceksiniz. Hem de memleketi düşüneceksiniz. Deniz Feneri'nin Almanya'da mahkemede sorulup da Türkiye'de mahkemede sorulamayan hesabını sandıkta siz soracaksınız. Bu hesaplar sorulursa Türkiye düzelir.''

Baykal, dokunulmazlıkların kaldırılmamasını da eleştirerek, ''Hakkında onlarca yolsuzluk dosyası olsun, mecliste parmak hesabıyla onları kapat. Kendi damatlarına devlet bankalarından 2 medya kuruluşunu satın alsın diye 750 milyon dolar avantajlı krediler ver. Millet seyretsin. Bir de gitsin sana oy versin. Yağma yok'' diye konuştu.

''Soygunlar devam ettiği sürece milletin iki yakasının bir araya gelmeyeceğini'' savunan Baykal, ''Seçimden seçime kömür dağıtacak, erzak dağıtacak, oyunu alacak. Ondan sonra milletin parasıyla yan gelip yatacak. Yakınlarını abat edecek. Milletin çocukları perişan olacak. 'Seçime gelirken ben onların gönlünü almasının yolunu bulurum' diyeceksin. Böyle demokrasi olur mu?'' dedi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, konuşmasının ardından aralarında türbanlı kadınların da bulunduğu bir grup yeni partiliye rozetlerini taktı.