Bütçe hedeflerimiz tutacak

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu yıl bütçe gerçekleşmelerinin oldukça olumlu seyrettiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2013 yılının ilk 4 ayındaki gerçekleşmelerin, Orta Vadeli Program (OVP) ve Orta Vadeli Mali Plan'da (OVMP) öngörülen yıl sonu hedeflerinin rahatlıkla yakalanacağını gösterdiğini bildirdi.

Şimşek, yazılı açıklamasında, 2013 Nisan ayı ve Ocak-Nisan dönemi bütçe uygulama sonuçlarını değerlendirdi.
Nisan ayında bütçenin 595 milyon lira fazla verdiğini belirten Şimşek, yılın Ocak-Nisan döneminde ise bütçe açığının 302 milyon lira olarak gerçekleştiğini ifade etti.
Geçen yılın Ocak-Nisan döneminde bütçenin 5 milyar lira açık verdiği göz önünde bulundurulursa, bu yıl bütçe gerçekleşmelerinin oldukça olumlu seyrettiğine dikkati çeken Şimşek, şunları kaydetti:
"2013 yılı Nisan ayında bütçe gelirleri geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,7 oranında artmıştır. Geçen yıl Nisan ayında Merkez Bankası'nın aktardığı teşebbüs ve mülkiyet gelirleri tek sefere mahsus olarak geçen yılın bazını yüksek tutmuştur. Gelirlerden bu kalemi ayrıştıracak olursak bütçe gelir performansının oldukça olumlu gerçekleştiğini görmekteyiz. Zira 2013 yılı Nisan ayında vergi gelirleri geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,9 ile yüksek bir oranda artarak 24,1 milyar lira olarak gerçekleşmiştir.
Bütçe giderleri ise 2013 yılı Nisan ayında yüzde 7,8 oranında artarak 29,9 milyar lira olarak gerçekleşmiştir. 2013 yılının ilk 4 ayındaki gerçekleşmeler,OVP ve OVMP'de öngördüğümüz yıl sonu hedeflerini rahatlıkla yakalayacağımızı göstermektedir."