”Bütçe krizi fırsata dönüştürecek”

"2009 yılı bütçesi küresel finans krizinin Türkiye için fırsata dönüştürme bütçesidir" diyen Erdoğan, eleştirilere tepki gösterdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA- Bütçenin Türkiye'nin potansiyelini ortaya çıkardığını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "2009 yılı bütçesi küresel finans krizinin Türkiye için fırsata dönüştürme bütçesidir" dedi.

TBMM'de bütçeye ilişkin eleştirileri yanıtlayan Başbakan Erdoğan, 2009 bütçesinin Türkiye'nin potansiyelini ortaya çıkardığını belirtti. Erdoğan, "2009 yılı bütçesi küresel finans krizinin Türkiye için fırsata dönüştürme bütçesidir. Bu bütçe ile insanımızın eğitim ve sağlık ihtiyacını karşılamaya devam ediyoruz. Yoksulluk ile mücadelemizi hız kesmeden sürdürüyoruz. Çitfçiye, emekliye ve reel kesime destek vermeye devam ediyoruz. Yatırımlara devam ediyoruz. Bunu göremeyenler var. Gözleri var ama görmek istemiyorlar. Milletin umudunu karartmaya çalışanlar, başarımıza kulp takanlar oldu" dedi.

"DTP, tehditle oy topluyor"

Erdoğan, konuşmasında DTP'ye yönelik eleştirilerde de bulundu. Kimlik siyaseti yapılmasının hiçbir şey kazandırmayacağını söyleyen Erdoğan, "Kimlik siyaseti yaparak ne okul ne de hastane kazandırabilirsiniz" dedi. "Bazı illere gitmemizi hazmedemeyenler var" diyen Erdoğan, şöyle konuştu: "Orada açılış yaparken arabaları yaktılar, partimin binasının cam ve çevrelerini indirdiler. Bu mu demokrasi, bu mu insan hakları?"

Kendisinden önce konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sözlerine katıldığını belirten Erdoğan, "Millet ve vatan kavramını bir yerlere yediremeyiz. Bu vatanı da kusura bakmayın böldürtmeyiz. Toplantılarında Türk bayraklarını değil, başka bir bayrakları getirenler kendilerini check ediniz. Tehditle oy topluyorsunuz. Tehditle bir yere varamazsınız" dedi.

"Nazizm'i hortlattınız"

"Ya sev ya terk et" şeklinde bir ifadesinin olmadığını söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu: "Konuşmamda AK Parti'nin üç kırmızı çizgisi var dedim. Etnik, bölgesel ve dinsel ayrımcılığa karşıyız. Hepimiz TC vatandaşıyız. Tek millet, tek bayrak, tek devlet dedik. Buna kim karşı çıkabilir? Buna karşı çıkan terör örgütüdür. Sen de onun gibiysen sana ne söyleyeyim. Siz bu ülkede Nazizm'i hortlattınız. Gücünüz yetiyorsa parti olarak seçimlere girin."