'Büyükanne maaşı' ay sonunda başlıyor

Bakan Müezzinoğlu, "torununa bakan büyükanneye maaş" projesinin bu ay sonunda tamamlanacağını ve 1000 aile ile pilot uygulamanın başlayacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bakanlık olarak çalışma hayatında milli seferberlik başlattıklarını belirtti.

Torun bakan büyük anneye bebek parası projesinin ise İstanbul Sanayi Odasıyla (İSO) gerçekleştirilen pilot bir proje olduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, ''İstanbul Sanayi Odası ve iş dünyasının sponsorlarıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı birlikte bir proje uygulamasını, protokolünü, ay sonuna kadar hazırlayıp tamamlayacak ve ay sonu, protokolle bir pilot uygulama çalışmasını yaklaşık bin ailede yapacağız' dedi.

Müezzenoğlu, bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Konya'ya geldi. Bakan Müezzinoğlu, ilk olarak Konya Valisi Yakup Canbolat'ı makamında ziyaret etti. Daha önceki bakanların ziyaretlerinin aksine, bugün geniş güvenlik önlemi alındığı görüldü. Eğitimli köpekle valilik binası önü ve çevresinde bomba araması yapıldı. Özel Harekat ekipleri eşliğinde de çevrede önlem alındı.

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik

Bakan Müezzinoğlu burada yaptığı konuşmada, bakanlık olarak çalışma hayatında milli seferberlik başlattıklarını belirterek, şunları söyledi:

''Bugün bakanlık olarak, 'Çalışma Hayatı Milli Seferberlik' startını Konya'dan veriyoruz. Gerek sanayicimiz, işadamımız, yatırımcımız, gerekse işçi kardeşlerimiz topyekun, Konya'da, Türkiye'de daha çok istihdam sağlayan, daha çok üreten, daha çok ihracat yapan, birlikte büyük hedeflerine yürüyen millet olmayı başaracağız. Bugün Konya'dan bismillah diyoruz, hayırlı uğurlu olsun.''

'Yıl ortasında görmüş olacağız'

Bakan Müezzinoğlu, 'Büyükanne' projesinin kamuoyuna yansıdığı gibi olmadığını belirtti. Projenin İstanbul Sanayi Odasıyla gerçekleştirilen pilot bir proje olduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, ''Büyükanne projesini, İstanbul Sanayi Odasıyla birlikte 1.5 aydır çalışıyoruz. İstanbul Sanayi Odası ve İstanbul Sanayi Odası'ndaki iş dünyasının sponsorlarıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı birlikte bir proje uygulamasını, protokolünü, ay sonuna kadar hazırlayıp tamamlayacak ve ay sonu protokolle bir pilot uygulama çalışmasını yaklaşık bin ailede yapacağız. Büyükanne projesinin artıları, eksileri, nasıl yaparsak daha iyi oluru, yıl ortasında görmüş olacağız. Projenin şu andaki boyutu, kamuoyuna yansıtıldığı gibi değil. İstanbul Sanayi Odası ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 'Büyükanne' pilot uygulama projesidir'' dedi.

'Taşeron işçiler biraz daha sabırlı olmalı'

Bakan Müezzinoğlu, taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili de şöyle konuştu:

''Taşeron işçilerle AK Parti hükümeti olarak, bununla ilgili düzenleme çalışması yapacağını taahhüt etti. Bu yönde sayın başbakanımızın, çalışmaların yapılması konusunda Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek beyin başkanlığında, bizim de içinde olduğumuz ilgili bakanlıklarla, çalışmalarımızı yapıyoruz. Biz bakanlık olarak kamu çalışanı reformunu öncelikliyoruz. Kamu çalışanı reformunu, 2017 yılı ortalarına kadar başarabilirsek zaten bunun içinde şekillendireceğiz. Taşeron dediğimiz çalışanlarımız biraz daha sabırlı olmaları gerekir.''