ÇAYKUR'a mevsimlik işçi alımı başvuruları ertelendi

ÇAYKUR, İŞKUR aracılığıyla alacağı bin 500 kişilik mevsimlik işçi başvuruların ertelediğini duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Geçtiğimiz günlerde bin 500 mevsimlik işçi alacağını duyuran ÇAYKUR başvuruları ertelediğini duyurdu. Sabahın erken saatlerinde başvuru için İŞKUR önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, müracaat edemeden kurumdan ayrıldı.

ÇAYKUR tarafından İŞKUR'a sözlü olarak başvuruların ileri tarihe ertelendiği bilgisi iletildi. Bazı vatandaşlar başvuruların ertelenmesinin kendilerine geç bildirilmesi nedeniyle duruma tepki gösterdi. ÇAYKUR Personel Daire Başkanının Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na çağrıldığı, başvuru şartlarının revize edilerek yeniden hazırlanacağı öğrenildi.

Firma tarafından geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada, ÇAYKUR'a bağlı Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun'da bulunan yaş çay fabrikalarında, geçici ve daimi işçilerin bir bölümünün emeklilik, ölüm ve diğer nedenlerle ayrılmalarından dolayı önemli sayıda işçi açığı ortaya çıktığı belirtilmişti. Personel ihtiyacını gidermek ve hizmetlerin etkin şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla bin 500 mevsimlik işçinin İŞKUR aracılığıyla işe alınacağı açıklanmıştı.

Çaykur'a 1500 geçici işçi alınacakÇaykur'a 1500 geçici işçi alınacak

 

Bu konularda ilginizi çekebilir