'Cazibe Merkezleri' kapsamında Mardin için 100 proje

Cazibe Merkezleri programı kapsamında Mardin için ön kaydı yapılan 100 projenin hayata geçmesi halinde 10 bin kişilik ilave istihdam yaratılması hedefleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ı kapsayan Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Cazibe Merkezleri projesi kapsamında sadece Mardin için 100'e yakın projenin ön kaydının alındığını, bu projelerin yatırıma dönüşmesi halinde 10 bin kişiye istihdam sağlanacağını söyledi.

Altındağ, "Batı illerinin yanında Mardin, Şırnak, Siirt ve Batman'da yatırımcılara yönelik bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdik. Yatırımcıların ayağına kadar giderek onlara bu programı anlatıyoruz. Biz, ajans olarak yerel potansiyeli aktif hale getirerek yerel dinamikleri harekete geçirmeyi ve onlara rehber olmayı istiyoruz. Yatırım için hiçbir engel yok. Bölgede güvenlik tehdidi yok. Devletin bölgeye çok güzel bir bakış açısı var." diye konuştu.

Yurtdışından da başvuru aldıklarını ifade eden altındağ, "Bu 4 ile yerli yatırımcılarımızın yanında yabancı çok sayıda talep de gelmeye başladı. Romanya, Çin, Ukrayna ve Almanya'dan da başvuru yapan projeler var. Ortam yatırım için çok müsait. Şu an Mardin'de 100'e yakın yatırımcının ön kaydı yapıldı. Resmi olarak müracaat etmelerini bekliyoruz. Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin'de 200'e yakın yatırımcının talebi var. Bunun artarak devam edeceğine inanıyorum" dedi.

Ön kayıtların somutlaşmasını istediklerini ifade eden DİKA Genel Sekreteri Altındağ, "Bu, bölgeye tanınan en büyük pozitif ayrımcılık paketidir. Son başvuru tarihi 27 Şubat'a kadar bu sayı katlanacaktır. Yatırımcılardan isteğimiz bu ön kayıtların resmi kayıtlara dönüşmesidir. Çünkü, kayıtların bitmesine 5 gün gibi kısa bir süre var." şeklinde konuştu.

Doğu'nun 'cazibesi' daha da arttıDoğu'nun 'cazibesi' daha da arttı

Bu konularda ilginizi çekebilir