Ceylan Giyim, faaliyet alanı belirleme çalışmalarına başladı

Şirket, stratejik yol haritaların C maddesi uyarınca yeni faaliyet alanlarının belirlenmesi ve gerekli çalışmaların yürütülmesi çalışmalarını başlattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Ceylan Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş, stratejik yol haritaların C maddesi uyarınca yeni faaliyet alanlarının belirlenmesi ve gerekli çalışmaların yürütülmesi çalışmalarını başlattığını duyurdu.

Ceylan Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformunda yayımlanan açıklamasında, şirketin "CFK&Partners- CFK Kurumsal Finansman Danışmanlık A.Ş" ile birlikte  hazırladığı ve birlikte yürüteceği 15 Haziran 2009 tarihinde stratejik yol haritalarını özel durum açıklamasıyla hissedarlarına ilan ettiği hatırlatıldı.

Yapılan açıklamada, stratejik yol haritalarının B maddesi (Finansal Borçlarımızın Yeniden Yapılandırılması) kapsamında borçlu oldukları 3 banka ile borçlarını yeniden yapılandırması konusunda anlaştıklarını ve şu ana kadar borçlu oldukları bu 3 bankaya toplam 8 taksit ödemesi yaptıklarını anımsatılarak, şunlar kaydedildi:

"Yine Stratejik Yol Haritamızda belirttiğimiz üzere, şirketimizin Gözaltı Pazarında işlem görmesinin 2 nedeni bulunmakta ve  bunlardan 1. sinin finansal borçlarımızın yapılandırılması ve düzeltilmesi idi. Daha önce yaptığımız açıklamalarda görüldüğü üzere, şirketimiz bu konuda tüm çalışmalarını tamamlamış, tüm borçlarını yapılandırmış ve protokole bağlamıştır. Şu ana kadar protokol kapsamındaki tüm ödemelerini eksiksiz yerine getirmiştir.

Şirketimizin Gözaltı pazarından çıkması amacıyla, eksik kalan Faaliyet hususu ile ilgili şirketimiz Yeni Faaliyet alanı olarak Çocuk Perakende (Mağazacılık) sektörünü düşünmektedir. Bilindiği üzere, şirketimiz Türkiye'nin en bilinen Çocuk Perakende Giyim markalarından Ceylan markasına sahiptir.

Şirketimiz yeni faaliyet alanıyla ilgili fizibilite çalışmalarına bugün itibarıyla başlamıştır. Fizibilite çalışmalarımız ve faaliyete geçme sürecimiz esnasında, gerek açılacak mağazaların konsepti, yıllar itibarıyla sayısı, yatırımın finansmanı, bankalarla yapılacak görüşmeler, yatırımın-faaliyetin şekli başta olmak üzere, her türlü konudaki gelişmeyi ivedilikle Borsa'ya bildirecektir.

Şirketimiz faaliyete geçiş süreciyle birlikte gözaltı pazarında işlem görme nedenlerini ortadan kaldırmayı ve yeniden II. Ulusal Pazara geçmeyi planlamaktadır."

Açıklamada, şirketin bu sürecin tamamlanmasıyla ve/veya daha öncesinde meydana gelebilecek diğer gelişmeler ışığında gözaltı  pazarından  çıkmak ve II. Ulusal Pazara geçmek için İMKB'ye başvuracağı bildirildi.