Cezayir'in Türkiye'den talebi var

Türkiye'den izolasyon amaçlı zift membran üretim hattı ithal etmek isteyen Cezayirli firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Afrika’nın en geniş topraklarına ve önemli doğalgaz ve petrol rezervlerine sahip Cezayir, söz konusu kıtanın (Güney Afrika, Nijerya ve Mısır’ın ardından) en büyük 4’üncü ekonomisi konumundadır. Cezayir, 22 üyesi bulunan Arap Birliği ülkeleri içerisinde de (Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır’ın ardından) 4’üncü büyük ekonomidir.

Bir yandan tarımsal üretimin, diğer yandan sanayi alt yapısının yetersizliği nedeniyle pek çok tüketim mamulünü dışarıdan almak durumunda kalan Cezayir, ihtiyaçlarını karşılamak üzere, yıllar itibariyle sürekli artan miktarlarda ithalat yapmaktadır. Avrupa Birliği, Cezayir’in en önemli ticaret ortağı konumundadır.

Cezayir’in ihracatının yüzde 98’ini hidrokarbonlar, yüzde 1’ini de muhtelif imalat sanayi ürünleri teşkil etmekte olup, kalan kısımda bazı hammadde ve tarım ürünlerini kapsamaktadır. Meyve ihracatı da söz konusu olabilmektedir.  Ancak, son yıllarda petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle ihracatın azaldığı görülmektedir.

Cezayir'in ithalatında başlıca ürünler; otomobiller, buğday, petrol yağları, eşya taşımaya mahsus taşıtlar, ilaç, inşaat demiri, süt, gaz türbinleri, telefon, mısır, şeker, telefon, soya küspesi ve iş makineleridir.

Cezayir, ihracatının yaklaşık olarak yarısını İspanya, İtalya, Fransa ve İngiltere’ye yapmaktadır.  İthalatta ise en büyük payı Çin ve AB ülkeleri almaktadır.

Türkiye'den izolasyon amaçlı zift membran üretim hattı ithal etmek isteyen Cezayirli firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firma ile aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/323963_insulation-membrane-production-line-offer-requested-for-algeria

Bu konularda ilginizi çekebilir