Ciliv: 3,2 milyar dolar nakitimiz var, krize sağlam giriyoruz

Turkcell Genel Müdürü Ciliv, numara taşımada da iddialı olduklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 3. çeyreğin sonunda 3,2 milyar dolarlık bir nakitleri bulunduğunu belirterek, "Krize çok sağlam bir şekilde giriyoruz" dedi.

Turkcell'in 2008 yılı 3. çeyrek performansının açıklandığı toplantıda konuşan Ciliv, dolar bazında gelirlerinin 2008'in 3. çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,3 oranında artarak, 2 milyar 55,9 milyon dolara yükseldiğini bildirdi.

Turkcell'de AVFÖK'ün 2007 3. çeyreğe göre yüzde 0,3 artışla 1 milyar YTL'ye çıktığını ifade eden Ciliv, yıllık yüzde 31,6 artışla 109,2 dakika seviyesine gelen yüksek bir abone başı aylık kullanım dakikası kaydedildiğini, abone başı bileşik ortalama gelirlerinin de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artarak, 20,6 YTL'ye ulaştığını söyledi.

Yaşanan küresel zorluklara rağmen 2008 yılının 3. çeyreğinde elde ettikleri finansal ve operasyonel sonuçlardan çok memnun olduklarını ifade eden Ciliv, 9 Kasım 2008'de başlayacak mobil numara taşınabilirliği ve 28 Kasım 2008'de yapılması beklenen 3G lisansı ihalesi ile girilecek yeni döneme oldukça iyi hazırlandıklarını vurguladı.

Ciliv, uluslararası alanda Astelit'in Ukrayna'daki performansından olduğu kadar Fintur'un net karlarına katkısından memnun olduklarını, Belarus'ta da şebeke kurulumu ve markanın yeniden yapılandırılması faaliyetlerine başladıklarını anlattı.

8 ülkede faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Süreyya Ciliv, Ukrayna'da pazar paylarının yüzde 19,6'ya yükseldiğini, KKTC'de ise 15 günde 5 bin 3G abonesi kazandıklarını, ilk günde 10 bin de Data kartı satıldığını kaydetti.

"Frene basmak yok, yola devam"

3. çeyrekte Türkiye'de 36,3 milyon aboneye ulaştıklarını belirten Süreyya Ciliv, "Faturalı ve ön ödemeli abone artışı, 3. çeyrekte de devam etti. Numara taşınabilirliği, Turkcell için başlamış vaziyette. 3. çeyrekte tüketiciler tercihlerini belirtti" dedi.

Küresel krizin Türkiye'ye etkisi olacağını düşündüklerini, kendilerinin de çok dikkatli olduklarını vurgulayan Ciliv, kriz döneminde de Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmaya devam ettiklerini anlattı. Ciliv, "Frene basmak yok, yola devam" şeklinde konuştu.

"Numara taşımada hazırız"

Numara taşınabilirliğinin bu Pazar başlayacağına da işaret eden Ciliv, bunu hazır bir şekilde beklediklerini, bu konuda Turkcell'in iddialı olduğunu, müşterilerinin tercihinin de Turkcell olacağına inandıklarını belirtti. "Bizden 1 müşteri rakibe gittiği zaman, hem kalitede düşüş, hem faturada artış görecek" dedi.

Ciliv, Diyarbakır ve Erzurum'daki çağrı merkezleriyle bu illerin en büyük işverenleri olduğunu, Diyarbakır'daki çağrı merkezinde çalışan sayısının daha da yükseleceğini söyledi.

"Atatürk'ü yıpratabileceği kuşkusunu taşıdık"

Ciliv, "Mustafa filmine sponsor olmama kararından dolayı pişman olup olmadıkları" yönündeki bir soru üzerine filmin bitmiş halini görmediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Açıkçası pişmanlık yok. Bizim orada çok net bir duruşumuz vardı. Biz Atatürk'ü yüceltecek, Atatürk'ün kahramanlığını, liderliğini, dehasını bütün dünyaya tanıtacak bir filmi destekleme sevdasındaydık. Bu projeye ve yönetmenine saygımız var, fakat bizim istediğimiz yönde değildi. Bu projenin çok tartışılabileceği ve Atatürk'ü yıpratabileceği kuşkusunu taşıdık. Basını incelerseniz çok tartışılıyor. O yüzden çok doğru bir karar verdiğimizi düşünüyoruz. Hiçbir pişmanlığımız yok."