Çin, bu defa Türk ressamları vurdu

Antalyalı ressamlar, otellere ucuz tablo satan Çinli ressamlardan şikayetçi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANTALYA - Sanayicilerden sonra sanatçılar da Çinli rakiplerinden şikayete başladı. Antalya Sanatçılar Derneği Başkanı Taci Alpaslan, Çinli ressamların düşük fiyata otellere tablo satmasının Türk ressamları sıkıntıya soktuğunu bildirdi.

Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Başkanı Taci Alpaslan ve yönetim kurulu üyeleri, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak'ı ziyaret ederek, göreve seçilmesinden dolayı tebrik ettiler. ANSAN Başkanı Taci Alpaslan, ziyarette yaptığı konuşmada, Antalya'nın sanatçı şehri olduğunu, yurt içinden ve yurt dışından önemli sanatçıları ağırladıklarını anlattı. Alpaslan, Çinli ressamların Türk sanatçıları zor durumda bıraktığını belirterek, şunları söyledi:

"Antalya'da yaşayan Çinli ressamların düşük fiyata resim yapması Türk ressamları sıkıntıya sokuyor. Antalya'da yaşayan çok sayıda Hollandalı, Azeri, Çinli ressam bulunuyor. Özellikle Çinli ressamlar çok düşük fiyatlarla resim yapıyor. Bu da sıkıntı yaratıyor. Otel ve tatil köyü gibi büyük ölçekli toplu resim yapım işlerinde, Çinli ressamlar düşük fiyatlarla çalışarak, Antalyalı ressamların işlerini elinden alıyor. Bir Antalyalı ressam arkadaşımız, büyük bir otelle anlaştı. Tam resim yapmaya başlayacakken, Çinli bir ressam devreye girip işi elinden aldı. Yabancı ressamlar nedeniyle zor durumdayız."