Çipras ABD Hazine Bakanı ile telefonda görüştü

Yunanistan Başbakanı Çipras ile ABD Hazine Bakanı Lew telefonda görüştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile ABD Hazine Bakanı Jack Lew telefonda görüştü. 

Yunanistan Başbakanlığından yapılan açıklamaya göre Çipras, ABD'li bakan Lew'e, ülkesi için 3 yıllık yeni bir kurtarma paketi konusunda anlaşmaya varılabilmesi için bütün tarafların istekli olması gerektiğini belirtti. Başbakan Çipras, Yunanistan'ın anlaşma için istekli olduğunu ve bunu ispatladığını ifade etti. 

Açıklamada, Çipras'ın, anlaşmanın uygulanabilir olması için "temelde Yunanistan halkına saygı duyulması ve onların son beş yılda çektiği zorlukların göz önünde bulundurulması gerekiyor" dediği de aktarıldı. 

Euro Bölgesi maliye bakanları, dün sonuçsuz kalan toplantının ardından bugün Brüksel'de yeniden bir araya gelmişti. Daha sonra ise Euro Bölgesi liderleri toplanmıştı. 

Başta Almanya ve Finlandiya olmak üzere bazı ülkeler, Yunanistan Hükümeti'nin önerdiği reformları yetersiz buluyor ve uygulayacağı konusunda da şüphelerini ifade ediyor. 

ABD Hazine Bakanı Jack Lew, daha önce yaptığı açıklamalarda, Yunanistan'ın resmi kreditörleriyle anlaşamamasının Yunan halkını zor duruma sokacağını ve küresel ekonomiye zarar vereceğini ifade etmişti.  

Bu konularda ilginizi çekebilir