Çırak sayısı yüzde 73 arttı

İstihdam seferberliği kapsamında verilen destekler ile ülke genelindeki çırak sayısı yüzde 73,33 artış ile 75 binden 130 bine çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çırak sayısında artış olduğunu bildirdi.

İstihdam seferberliği çerçevesinde verilen desteklerin meyvesini verdiğini kaydeden Palandöken, "Herhangi bir esnafımız ya da ustamızın mesleğini bir başka kişiye öğretmek amacıyla yanında çalıştırdığı çırak, kalfa ve ustanın ücretinin, sigorta maliyeti de dahil olmak üzere bir yıl süreyle devlet tarafından karşılanması sonucu çırak sayısında artış yaşandı" dedi.

Palandöken, esnafın yanında yetiştirdiği elemanını 5 yıl boyunca çalıştırması halinde sigorta ücretinin yarısının devlet tarafından ödendiğine dikkati çekerek, hükümetin istihdam seferberliği çerçevesinde geçen yıl hayata geçirdiği uygulamayla yanında artı bir kişi çalıştıran esnafın sigorta, vergi ve stopajlarının tamamının devlet tarafından karşılandığını belirtti.

Esnafın yalnızca yanında istihdam ettiği kişilerin çıplak maaşını ödediğini kaydeden Palandöken, "Bu önemli imkanı esnafımızın iyi değerlendirmesi sonucu ülke genelindeki çırak sayısı yüzde 73,33 artış ile 75 binden 130 bine çıktı" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir