Coca-Cola, 'Yeşil Tedarikçi'lerini ödüllendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 


İSTANBUL - Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü'ne bağlı 9 ülkedeki çevre ve sürdürülebilirlik alanlarında tedarikçilerinin en iyi uygulamalarını desteklemek için ilk kez verilen Coca-Cola Yeşil Tedarikçi Ödülleri sahiplerini buldu. 
Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü'nün sorumlu olduğu 9 ülkedeki tedarikçilerinin sürdürülebilirlik çalışmaları arasından en iyi uygulamaları seçtiği Coca-Cola Yeşil Tedarikçi Ödülleri sahiplerini buldu. İlk kez verilen ödüllerde Konya Şeker, Elif Plastik, Targıd Tarım ve Eskapet ödül kazanan firmalar oldu.
Coca-Cola'nın İstanbul'da düzenlenen Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Tedarikçi Günü etkinliği kapsamında Coca-Cola'nın tedarikçi firmalarına verilen Coca-Cola Yeşil Tedarikçi Ödülleri, ekonomik açıdan uygulanabilir, sorumluluk sahibi ve çevreye katkı sağlayan uygulamaların hayata geçirilmesini amaçlıyor.
Feriye Restoran'da düzenlenen törende, Coca-Cola'nın şeker tedarikçisi Konya Şeker 'Atık Yönetimi'; ambalaj tedarikçisi Elif Plastik 'Enerji Yönetimi'; meyve konsantresi tedarikçisi Targıd Tarım 'Su Yönetimi' kategorisinde 'Teşvik Ödülü' ve pet şişe için preform tedarikçisi Eskapet de 'En Yenilikçi Fikir' dalında ödüllerini Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas'tan ödüllerini aldı.
Ödül alan firmaların sürdürülebilirlik projeleri ise şöyle:
Elif Plastik Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş.: Enerji tasarrufu alanındaki gerçekleştirdiği 'Elif NOsume Energy Project' adlı programla Enerji Yönetimi kategorisinde ödül aldı.
Eskapet Pet Ürünleri Ltd. Şti: Ambalajlama, lojistik ve stoklama dahil pek çok alanda tasarruf sağlayan optimizasyon çalışmasıyla En Yenilikçi Fikir kategorisinde ödül aldı.
Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş.: Sıvı Karbondioksit Üretim Tesisi projesiyle Atık Yönetimi kategorisinde ödül aldı.
Targıd Tarım ve Gıda Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş.: Su Yönetimi kategorisinde, atık su arıtma ve su tasarrufu alanlarında gerçekleştirdiği çalışmaları nedeniyle Teşvik Ödülü almaya hak kazandı.

Bozkırın ortasında sıfır atık
Atık Yönetimi kategorisinde Konya Şeker adına ödül alan Anadolu Birlik Holding İcra Kurulu Başkanı Hamdi Bağcı, Coca-Cola'nın uzun vadeli işbirliği yaptıkları uluslararası bir kuruluş olduğunu ve bu ödülün Konya Şeker'i daha da ileriye taşımak için teşvik edici nitelikte olduğunu ifade etti. Bağcı, "Konya'da bozkırın ortasında sıfır atık prensibiyle çalışıyoruz, yatırımlarımızı bu amaçla yönlendiriyoruz. Atıklarımızı son zincire kadar değer üreten ürünlere çeviriyoruz. Bu noktada, Coca-Cola'dan süreçlerimizle ilgili çok önemli destekler alıyoruz" dedi.
Kurumsal vatandaş rolümüz çok önemli
Galya Frayman Morinas, ödül töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Sürdürülebilirlik ve çevre, Coca-Cola'nın iş yapış biçiminin merkezinde yer alıyor. Tüketiciler şirketleri sadece ürün ve hizmet kalitesi ile değerlendirmiyor, kurumsal vatandaş rolümüz de çok önemli. Gelecekte rekabette güçlü, başarıyla iş yapabilen şirketler toplumdan sosyal lisans alan şirketler olacak. Bu alanlardaki hedeflerinizi tamamlayan bir diğer unsur ise değişimlere hızlı yanıt verebilme refleksi. Bu da verimlilikten, inovasyona dayalı düşünceden ve bunları eyleme geçirme hızınızdan geçiyor. İlk kez verdiğimiz Coca-Cola Yeşil Tedarikçi Ödülü, sadece Coca-Cola'nın değil, Coca-Cola ekosisteminin de bu konudaki yaklaşımını motive etmesi nedeniyle çok önemli. İyi işleri ödüllendirmek lazım, ödüllendirelim ki öğrenelim ve daha iyi işler çıksın."
Geniş bir jüri seçti
Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan Özbekistan, Ermenistan, Tacikistan ve Gürcistan'da faaliyet gösteren Coca-Cola tedarikçilerinden gelen toplam 21 başvuru, uzman bir jüri tarafından değerlendirildi. Coca-Cola Yeşil Tedarikçi Ödülü Jürisinde Doç. Dr. Nilgün Cılız (Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi), Kerem Okumuş (Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Direktör Yardımcısı), Uğur Zeydanlı (Doğa Koruma Merkezi Genel Müdürü), Hansın Doğan (UNDP Özel Sektör Uluslararası Merkezi Direktör Yardımcısı), Cumhur Karcı (Coca-Cola Avrasya ve Afrika Grubu Teknik Direktörü), Canan Kestane (Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Teknik Direktörü) ve Ebru Bakkaloğlu Tüzecan (Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Kurumsal İletişim Direktörü) yer aldı.