Çözüm süreci ekonomiye büyük katkı sağlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, çözüm sürecinin Türkiye ekonomisine ve özellikle de Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan vatandaşlara büyük fayda sağlayacağını söyledi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Raiser, kendilerinin de Türk vatandaşları gibi söz konusu umudu paylaştıklarını ifade etti.
Raiser, çözüm sürecinin ekonomik ve toplumsal faydalarına da değinerek, "Bu süreç Türkiye ekonomisi ve özellikle de Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan vatandaşlar için büyük fayda sağlayacaktır" diye konuştu.

AB ve ABD arasındaki STA Türkiye'ye faydalı olacaktır

Raiser, Avrupa Birliği ve ABD arasındaki imzalanması planlanan Serbest Ticaret Anlaşması'nın (STA) ticarete yönelik engellerin kaldırılması adına iki tarafın da yararına olacağını dile getirdi.
STA'nın Türkiye açısından da faydalı olacağına dikkati çeken Raiser, "AB ve ABD arasında böyle bir anlaşma gerçekleşirse, Türkiye'nin de ABD ile bir serbest ticaret anlaşmasının olması faydalı olacaktır. Biz de Türkiye Hükümeti'nin bu konudaki çabalarını destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye, yabancı yatırımlar konusunda reformlar yapmalı

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Raiser, Türkiye'ye daha fazla doğrudan yabancı yatırım girmesini arzu ettiklerini de vurgulayarak, "Bu anlamda iş yapma kolaylığı ve becerinin artırılması gibi pek çok konuda reformlar yapılmasını arzu ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Bu anlamda hükümetin de önemli çalışmalar yaptığının altını çizen Raiser, "Türkiye iyi bir yolda" dedi.