Dar bantta yatay seyir devam ediyor

Ulusal-100 Endeks 35.800 bölgesinde dengelendi; dolar 1.56 TL'yi zorladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Güne dengeli görünümle başlayan İMKB hisse senetleri piyasasında ilk seans 26 puan artışla 35.845 puandan tamamlandı. İlk seansta işlem hacmi ise 997 milyon TL oldu.

IMF beklentilerinin yeniden canlanmasıyla geçtiğimiz hafta yukarı yönlü denemelerde istekli davranan borsada, yeni hafta yine temkinli seyirle başladı. Bugün yükselişte 36.027 puanı test eden Bileşik Endeks, satışlarla da en düşük 35.549 puana kadar indi. 

Yurtiçinde IMF'yle ilişkileri izleyen piyasa, yurtdışında ise gelmekte olan makroekonomik veriler ve ekonomik gidişata yönelik değerlendirmeleri takip ediyor.

ABD'de bu hafta gerçekleştirilecek 3 ihale ve ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısının ardından verilecek mesajlar önemli görülüyor. Diğer yandan dünyada İran'daki gelişmeler de yakından izleniyor.

Bugünse TSİ 15:00'de Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Jean-Claude Trichet'nin yapacağı açıklama bekleniyor. Yurtiçinde ise öğleden sonra Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) beklenti anketi ve TSİ 17:30'da toplam borç stoku verileri

açıklanacak.

Öte yandan yurtiçi piyasada dolar cuma kapanışının üzerinde işlem görüyor. Kapalıçarşıda dolar 1.5580 TL'den, euro 2.1550 TL'den el değiştiriyor. 2 Şubat 2011 vadeli gösterge tahvilin faizi ise yüzde 12.11 bileşik seviyesinde yer alıyor. Gösterge kıymet cuma günü yüzde 12.21 bileşik seviyesinden kapanmıştı.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.