DEİK heyetinden Lübnan'a ziyaret

DEİK Türkiye-Lübnan İş Konseyi Başkanı Yırcalı, Lübnan'da ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi yönünde görüşmelerde bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye-Lübnan İş Konseyi Başkanı Rona Yırcalı'nın, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen Saad Hariri'yi ziyaret ettiği bildirildi.

Yırcalı, yazılı açıklamasında, DEİK heyetine başkanlık etmek amacıyla bulunduğu Lübnan'da, Hariri'yi ziyaret ettiğini belirterek, temaslarında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz ve sonrasındaki gelişmeler ile Türkiye ekonomisi hakkında bilgi verdiğini kaydetti.

Türk-Lübnan ekonomik ilişkilerinin bugünkü durumu, geliştirilmesi için alınacak tedbirler ile iki ülkenin üçüncü ülkelerde müşterek yapacakları ticari ve sanayi faaliyetlerinin de gözden geçirildiğini bildiren Yırcalı, Hariri'nin de müşterek çalışmaları desteklediğini söylediğini ifade etti.

Yırcalı, Lübnan Merkez Bankası Başkanı Riad Selami ve Lübnan-Türk İş Konseyi Başkanı Wajih Bizri ile de görüştüklerini, bölge ve ülke ekonomilerini değerlendirdiklerini bildirdi.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes'in de ziyaretlere eşlik ettiği belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir