Delta Enerji, 50 milyon dolar dış kaynak sağladı

Sağlanan finansmanın, şirketin Kırklareli/Lüleburgaz'da kurduğu Delta Kombine Çevrim Santrali yatırımı için kullanacağı belirtildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Palmet Grubu bünyesinde yer alan Delta Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş'nin, toplamı 50 milyon doları bulan dış kaynaklı finansman temin ettiği duyuruldu.

Palmet Grubu'ndan yapılan açıklamada, grubun, sağlanan finansmanı Kırklareli/Lüleburgaz'da kurduğu Delta Kombine Çevrim Santrali yatırımı için kullanacağı belirtildi.

Yatırım kararı Ocak 2008'de alınan Delta projesinin, tüm ekipman alımları ve inşaatının aynı yıl içinde tamamlanarak, Ocak 2009 sonunda elektrik üretimine hazır hale geldiği ve Şubat 2009 içinde ticari faaliyetine başlayacağı bildirildi.

Projenin finansal danışmanlığını yürüten Sinerji Global Enerji Danışmanlık Ltd. ve GE Capital Markets Services, Inc. aranjörlüğü ile ABD kökenli JPMORGAN CHASE BANK, N.A. ile Belçika kökenli Fortis Bank N.V./ S.A'den toplamı 50 milyon doları bulan yatırım ve işletme finansmanı sağlandığı kaydedildi.

Kredinin yurtiçi garantörlüğünü Palmet Enerji A.Ş yaparken, dış garantörlerinin Amerikan Eximbank (Export Import Bank of the United States of America) ve Danimarka Eximbank (Export Kredit Fonden, EKF) olduğu ifade edildi.